7 Σεπ 2011

RED-DNA Theo | "Υπηρχε φορμουλα να ερθει"

Καλησπερα σας,

100% ΠΑΟΚ?δεν νομιζω

Σημερα θα ασχοληθω με τον βασικο στοχο του Ολυμπιακου απο την εγχωριο αγορα,τον πορτογαλο Βιειρινια,την undercover αποχωρηση Ριερα αλλα και θα κανουμε μια μικρη αναδρομη στα τεκτενομενα του καλοκαιριου μεταξυ Θεσσαλονικης-Αθηνας και πως εδρασαν στο μεταγραφικο παζαρι οι 2 ομαδες...
Παμε....

Μετα απο μια μεταγραφικη περιοδο που για τον Ολυμπιακο κρατησε πανω απο 5.5μηνες,δεδομενου οτι οι "τυποι στην ΠΑΕ" μετα απο την μαθηματικη εξασφαλιση του τιτλου στο ματς με την ΑΕΚ τελος Μαρτη,ειχανε ΟΛΟ τον χρονο για να εντοπισουν πως θα ενισχυσουν το ηδη αψογο ροστερ............



Ο ΠΑΟΚ επαιξε στα playoffs του Μαιου και προκριθηκε μεσω αυτων στα προκριματικα του EUROPA LEAGUE οπου ξεκινησαν τελος Ιουλιου.Σε αυτο το διαστημα η ομαδα της Θεσσαλονικης,αποδυναμωθηκε σημαντικα στο ροστερ αλλα ενισχυθηκε "προπονητικα με τον Μπολονι". Τα λεφτα στο ταμειο στερεψαν,ο Ζαγορακης εμφανιζε μετοχους μεσα απο καπελα και τελικα η ΠΑΕ περασε στα χερια των Σαχπατζιδη και Φλωριδη στο τελος Αυγουστου.Ο ΠΑΟΚ με την καθυστερηση αυτη επαιξε σε 2 φασεις στο EUROPA (οπου και προκριθηκε) με σχεδον το ιδιο ροστερ με τα playoffs συν τον Γεωργιαδη και τον Λαζαρ που συνολικα του κοστισαν οτι εξοικονομηθηκε απο τις αποδεσμευσεις του Μουσλιμοβιτς και του Φιλομενο.

Το ταμειο δηλαδη ηταν κατι παραπανω απο μειον.Η ομαδα κατεβαινε στο γηπεδο χωρις δεξι χαφ,χωρις δευτερο επιθετικο και χωρις καλη λυση πισω απο την βασικη τετραδα αμυντικων.Μεσα σε ολα αυτα η διοικηση Ζαγορακη εχει μια ελκυστικη προσφορα για να δωσει τον Βιειρινια.Η προταση για απο την Μπλακμπερν ειναι πλεον στο προσκηνιο,υψους 2εκ ευρω και 25% μεταπωλησης ομως,απορριφθηκε χωρις να κλεισει η τηλεφωνικη γραμμη απο το φαξ των Αγγλων.

Ο Ολυμπιακος εκανε προετοιμασια ταυτοχρονως με μια πληθωρα παιχτων και αλλων τοσων πισω στην Αθηνα να προπονουνται μονοι τους.Η ΠΑΕ περιμενε μηνες ολοκληρους την προταση για τον Ριερα,αλλα ηταν μαλλον κοινο μυστικο οτι ο παιχτης θα αποχωρησει μεσα στον Αυγουστο με οτι θα αποφερει μια τετοια κινηση.Τοτε, μιλαω για αρχες Αυγουστου,βρεθηκε η Γαλατασαραι του Τεριμ-αποκλεισμενη ηδη απο την Ευρωπη- για να προσεγγισει τον Ισπανο.


Κλεισμενος ο Ριερα....
Το deal απο πλευρας Ολυμπιακου,δεν αργησε να γινει.Κοστος?3εκ σε ζεστο χρημα μεσα στον επομενο μηνα, 2 φιλικα που μεταφραζονται sold out στην "οπαδικη" οπου τα λεφτα πανε στον Ολυμπιακο και μπονους κατακτησης τιτλων και συμμετοχων απο τον παιχτη.Ο Ριερα ηταν δεδομενο οτι θα ζητουσε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ οπως και αποδειχτηκε,το συμβολαιο των 2.1εκ μικτα στον Πειραια φανταζε ενα τιποτα μπροστα στην Ρελανς των Τουρκων οπου τελικα κατεληξε με 14.5εκ για 4 χρονια στην Κων/πολη.Η μονη καθυστερηση? απο πλευρας Τουρκων οπου περιμεναν αντιστοιχη απαντηση απο 2 ακομα μεγαλυτερους στοχους...Το φιλικο στο Καραισκακη εγινε as planned και η μεταγραφη ειχε κλεισει,με χρονικο οριο τις 5 Σεπτεμβρη,πραγμα που συνεφερε αφανταστα τον Ολυμπιακο,οχι μονο να βρει μπακ-απ αλλα και αν γινει μεσα στον Σεπτεμβρη να κοψει "την μιρλα" των οπαδων που βλεπουν τον πιο ακριβο παιχτη της ομαδας να αλλαζει χωρα.

Μεσα σε ολα αυτα ο ΠΑΟΚ,εχει προκριθει στην Ευρωπη,εχει να εισπραξει το μπονους εισοδου στους ομιλους του EUROPA και βλεπει δυο μετοχους να μπαινουν ζεστα εξοφλοντας οφειλες υψους 1εκ ευρω.Η νεα προταση για Βιειρινια απο την Μπλακμπερν ειναι πλεον στο προσκηνιο,υψους 4εκ ευρω αυτη την φορα,χωρις ομως μεταπωλητικο μπονους.Για λογους που δεν γνωριζουμε απορριφθηκε και αυτη γνωστοποιωντας ομως ο Ζαγορακης οτι ο παιχτης δεν πωλειται,,,ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.



Ατρομητος ή...Παοκ?
Καλουμαστε λοιπον να δουμε,μετα απο εναν "παραλληρημα συνομωσιολογιας" με ποια λεφτα πωλειται ο Πορτογαλος και βγαζουμε πορισμα οτι ο Βιειρινια θα μπορουσε ΕΥΚΟΛΑ να ειναι στο λιμανι αυτη την στιγμη.

Ο Ολυμπιακος περα απο τα 3-4εκ ΡΕΥΣΤΟ που μπορουσε να δωσει στον ΠΑΟΚ σε μια χρονικη στιγμη που δεν υπηρχανε λεφτα ουτε για σφηνακια ρετσινας,ειχε την δυνατοτητα να του προσφερει την επιλογη "πληρωμενων απο την Αλεξανδρας" παιχτων για τον υπολοιπο χρονο.

Οι παιχτες αυτοι,ειναι οι "κομμενοι" του Βαλβερδε,αυτοι που πλεον (οι περισσοτεροι) ειναι ελευθεροι ή δανεικοι ή κανουν προπονησεις μονοι τους στου Ρεντη χωρις κανενα μελλον στην ομαδα.
Μιλαω για τους                                                         Γκαλιτσιο,Σουμπινιο,Νεμεθ,Γ.Παπαδοπουλο,Νικλιτσιωτη,Σοιλεδη,Νεμεθ,Νταρμπισαιρ,
Λεοναρντο,Eπστειν,Ουρταδο,Ρομενταλ,Μητρογλου.

2 αμυντικοι,6 χαφ,3 επιθετικοι....Ολοι στις θεσεις που ο ΠΑΟΚ ειτε δεν εχει παιχτη ουτε για βασικο ειτε δεν εχει καν πρωτη αλλαγη!

Μια προταση δηλαδη με...
  1. 3-4εκ ρευστο (που στην τελικη τα πηραμε και απο τον Ριερα αλλα και απο τον αποκλεισμο του ΠΑΟ που δεν υπολογιζοταν)
  2. 2-3 παιχτες ελευθερους που ο ΠΑΟΚ εχει ενδιαφερθει κατα καιρους >>> Γ.Παπαδοπουλο,Λεοναρντο,Γκαλιτσιο
  3. 1 παιχτη πληρωμενο απο τον Ολυμπιακο για 1 χρονο >> Μητρογλου

Θα ακουμπουσε κοστος αδιανοητο για τα οικονομικα δεδομενα της εποχης,περι τα 8εκ ευρω.Ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορουσε σε καμια περιπτωση να πει οχι,ο κοσμος του ΠΑΟΚ θα καταλαβαινε οτι η διοικηση δεν θα μπορουσε να πει οχι και οι παιχτες που θα επαιρναν σε ανταλλαγμα σε συνδυασμο με τα λεφτα θα ηταν ολοι ευχαριστημενοι και κυριως ο νεος προπονητης που με αλλα 4εκ στα ταμεια,θα μπορουσε να κινηθει οπως ηθελε.

ΥΓ1 : Φυσικα και δεν ειμαι σιγουρος οτι οι "κομμενοι μας παιχτες" θα συναινουσαν να πανε στον ΠΑΟΚ,αλλα οπως αποδειχτηκε μενουν ακομα ελευθεροι και ανικανοι να βρουνε ομαδα Super League για να παιξουν.

ΥΓ2 : Φυσικα και ενδυναμωνεις πολυ τον "μισητο Βορρα" αλλα στην κατασταση που βρισκονται οι παραδοσιακοι ανταγωνιστες σου για τον τιτλο,καποιον πρεπει να δυναμωσεις για να ανεβασεις τον πηχη.Ο Βιειρινια εχει αποδειξει την αξια του και εγω ημουν πρωτος περυσι οπου ελεγα οτι ΔΕΝ θελω παιχτη απο τον ΠΑΟΚ και ΔΕΝ θελω να δυναμωσω τον Βορρα.Αλλα τα κοζα αλλαξαν....

ΥΓ3 : Σε καμια περιπτωση ο ΠΑΟΚ δεν βγαινει ζημιωμενος ή ριγμενος.Θα ηταν εξαλλου η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ μετακινηση ποδοσφαιριστη εντος συνορων ξεπερνωντας κατα πολυ τα 5.5εκ του Μιχαλη Κων/νου απο τον Ηρακλη στον ΠΑΟ.

ΥΓ4 : Αγωνιστικα δεν υπαρχει ουδεμια συγκριση μεταξυ του ποδοσφαιριστη Ριερα με τον Βιειρινια.Ουτε σε θεμα τεχνικης,ταχυτητας,κινησης αλλα και ουτε σε θεμα τσαμπουκα.Ηταν το κομματι του παζλ που λειπει απο το κατα τα αλλα καλο συνολο του Βαλβερδε.

ΥΓ5 : Σε προσωπικους ορους ο Βιειρινια ερχοταν στον Ολυμπιακο ...χτες.Οικονομικη εξασφαλιση,πληρωμες στην ωρα τους,διπλασιασμος αποδοχων σε μια δυσκολη εποχη στην Ελλαδα,Champions League,γρηγορο ποδοσφαιρο κατοχης,παιχταραδες γυρω του να τον πλαισιωνουν και ενας καλος προπονητης που κραταει σε ηρεμια τα αποδητηρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου