7 Σεπ 2011

RED-DNA Dimace | "Ετήσια ανάλυση Kicker 2011/12"


Καλησπερα σε ολους,
Έφτασε λοιπόν η ώρα και για μπάλα (την επόμενη βδομάδα) και για την καθιερωμένη πρόβλεψη του περιοδικού Kicker που θεωρείται από τις εγκυρότερες σε παγκόσμιο επίπεδο. Φέτος έχουμε την πρωτοτυπία μέρος (ή και όλη) της παρουσίασης της ομάδας μας να γίνεται από τον έγκριτο δημοσιογράφο Νίκο Οικονόμου, για πρώτη φορά στην ιστορία του περιοδικού, αν δε με απατά η μνήμη μου.
Σύμφωνα λοιπόν με το περιοδικό ή καλύτερη παράταξη, σύνθεση της ομάδας για τους αγώνες του ΤΛ είναι η ακόλουθη (δεν έχουν ενημερωθεί για την αποχώρηση Ριέρα)








Ευχαριστώ τον Τεό για το γράφημα το οποίο (είναι φυσικό) απεικονίζει τις θέσεις των παικτών λογικά (με εξαίρεση τον Ριέρα που για μας ΠΡΕΠΕΙ να παιζει δεξιά). Η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική:
  • Ο Ιμπαγάσα φαίνεται να παίζει ως αμ. μέσος, δίπλα στον Μοντεστό
  • Ο Ριέρα όχι μόνο δεξιά αλλά και πάνω στη μεσαία γραμμή.
  • Ο Μιραλάς αριστερά, πάνω στην μεσαία γραμμή, επίσης.
  • Ο Φουστέρ δεύτερος κυνηγός.
  • Ο Μακούν δεν έχει θέση στην ενδεκάδα!

Χωρίς να θέλω να θίξω τον καλό δημοσιογράφο (αν βέβαια είναι και η παρουσίαση του ρόστερ δική του) το παραπάνω σχήμα μοιάζει με κακόγουστο αστείο, για να μη πω κάτι άλλο. Φυσικά ο άνθρωπος μπορεί να μην παρακολουθεί Ολυμπιακό αλλά τότε, λογικά, δε θα έπρεπε να γράφει γι αυτόν.

Η δική μου εκτίμηση παραμένει η ίδια:
  • Τέσσερις στην άμυνα.
  • Δύο αμυντικά χαφ μπροστά (Φέισα, Μακούν) ως εξωτερικοί αμυντικοί.
  • Αριστερά μπροστά ο Αμπτούν και δεξιά ο Φέτφα.
  • Κεφάλι στην επίθεση, Τζιμπούρ και Μιραλάς.


Ο,τιδήποτε άλλο δύσκολα θα λειτουργήσει, γιατί οι εκτιμήσεις δυναμικότητας, (πάμε στο ζουμί) χωρίς να είναι κακές, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για επιθετικές ποικιλίες και ομορφιές. 
Έχουμε και λέμε:

Ο Ολυμπιακός παίρνει το πολύ καλό 2 στα 5 αστέρια δυναμικότητας όσα η Λυών, η Μπενφίκα, η Μαρσέιγ, το Λεβερκούζεν κλπ. Η Άρσεναλ έχει μόνο 3 όσο και η Ντόρτμουντ. Αυτό σημαίνει πως ΟΛΕΣ οι θέσεις είναι ανοικτές με προβάδισμα Άγγλων και Γερμανών. Η αίσθηση είναι πως εμείς με τους Γάλλους θα παίξουμε για την τρίτη θέση, με φαβορί γι αυτήν τους Μερσεγέζους. Ατού μας η εμπειρία και οι αυτοματισμοί. Φυσικά να μην ξεχάσω το γήπεδο κόλαση. Ατού των Γάλλων το ταλέντο, μειονέκτημα η έλλειψη εμπειρίας στην επίθεση και η ανασταλτική λειτουργία τους.

Πέντε αστέρια φέτος για Μάντσεστερ και Ρεάλ! 

Η Μπάρτσα, πολύ χαριτωμένο πραγματικά, παίρνει και ένα έκτο!! αφού είναι σαφές πως το ποδόσφαιρο που παίζει είναι από άλλο πλανήτη. Ξέρω πως η σύνταξη θα πει πως το έκτο αστέρι είναι γιατί είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Αλλά η αλήθεια είναι αυτό που λέω.

Τέσσερα αστέρια στο Σίτυ και στο Μόναχο, φέτος και πολύ σπέσιαλ 3 στο Ντόνεσκ! Η CSKA, που φέτος λέω πως θα είναι πολύ δυνατή (Ντουμπιά, Λοβ μπροστά, Ντζαγκόεφ, Χόντα στα εξτρέμ, κλπ) έχει δυο αστέρια όπως και μεις! ΠΟΛΥ ΤΙΜΗΤΙΚΟ! (η Ίντερ που παραλίγο να την νικήσουμε στο φιλικό παίρνει μόνο τρία)


Παίκτες που για το περιοδικό θα κάνουν "Θόρυβο"

Μιραλάς, Χάζαρντ της Λιλ (συμφωνώ και τον θεωρώ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ταλέντο), ο Ντουμπιά της CSKA, ο Γιλμάζ της Τραβζνοσπορ ο Σακίρι της Βασιλείας (δεξί εξτρέμ, θαυμάσιος παίκτης, ΙΔΑΝΙΚΟΣ για μια θέση που πονάμε), ο Κόστιν της Οτελούλ, ο Βίτσελ της Μπενφίκα (τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση και θα τον ήθελα στην ομάδα μας. Πιστεύω πως μπορεί να παίξει παντού γύρω απ' το κέντρο. Μεγάλος μαχητής), ο Σαμίρ της Ζάγκρεμπ (κι αυτός καλός μεσοεπιθετικός)*

*γράφω ονόματα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μεταγραφικούς μας στόχους. Είναι αυτονόητο πως όλοι περιμένουν από Ρούνει, Αγκουέρο, Γκέτσε και ΣΙΑ να πρωταγωνιστήσουν.

Πορισμα....
Κλείνοντας θα πω πως για να τα καταφέρουμε πρέπει όχι μόνο οι παίκτες αλλα και ο προπονητής να δώσουν τον καλύτερό τους ευατό. Δεν είμαστε τόσο καλή ομάδα για να πούμε "εμείς παίζουμε έτσι και ΜΟΝΟ και ελάτε να σας φάμε!" Πρέπει να προσαρμοστούμε στις ανάγκες του κάθε αγώνα. Με 4.4.1.1 και άλλες σαχλαμέρες για να το παίζουν κάποιοι προπονητές δε πας πουθενά. Αυτό που χρειάζεται είναι την ημέρα του παιχνιδιού να δεις ΓΡΗΓΟΡΑ τις παγίδες που θα έχει ετοιμάσει ο αντίπαλος προπονητής και να προσαρμόσεις τα σχέδια σου ανάλογα. (φυσικά πρέπει να έχεις πλάνο, αλλά όχι να ''καθίσεις" πάνω του). Και στην τελική η Μπάρτσα παίζει το 0.0.0 10 και άντε να τους κάνεις καλά...

Αυτά τα ολίγα και εύχομαι φέτος να τα πάμε καλά.


1 σχόλιο:

  1. Καταπληκτικη αναλυση απο το kicker.Πεφτει μεσα 100% ειδικα στους παιχτες που αναμενεται να "λαμψουν"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή