29 Αυγ 2011

RED-DNA | Το Λιονταρι ηρθε,το γατακι φευγει....

Καλησπερα σε ολους,
Συγκινητικη η παρουσια των φιλων μας σε αυτες τις πρωτες μερες λειτουργιας του blog.Πανω απο 500 unique hits ειχε το blog τις τελευταιες 4 μερες,με πολλα απο αυτα να εντοπιζονται σε ολη την Ελλαδα,την Γερμανια,την Σουηδια και πολλες ακομα περιοχες ανα τον κοσμο.

Παμε τωρα....



ΤΕΡΑΣΤΙΑ η νικη του Ολυμπιακου με την κινηση να κλεισει τον Μακουν,τοσο ουσιαστικη για την αγωνιστικη βοηθεια που θα δωσει ο καμερουνεζος οσο και εξωαγωνιστικη,καθως σε εποχες που οι ανταγωνιστες σου για τον τιτλο θεωρουν "μεταγραφικο ταβανι" τα 500χιλ εσυ κλεινεις εναν παιχτη δανεικο με 1.5εκ και ρητρα αγορας αλλα 4εκ.

Δεν εχω τιποτα ιδιαιτερο να δηλωσω για τον 55 φορες διεθνη με το Καμερουν,ενας παιχτης που εχει εντυπωσιασει με την παρουσια του σε Γαλλια (Λυων και Λιλ) και Αγγλια(Α.Βιλλα για ενα φεγγαρι 6 μηνων) και εχει αναγκασει τα κλαμπ που τον εμπιστευτηκαν να δαπανησουν 22εκ Ευρω συνολικα για την αγορα του μεσα σε 4 χρονια.Παιχτης με προσωπικοτητα,θεριο ανημερο στον αγωνιστικο χωρο,χωρις τεχνικη αλλα με τα φυσικα του χαρισματα στο να καλυπτει χωρους και να τρεχει ασταματητα.ΛΙΟΝΤΑΡΙ.

Παμε τωρα στον κομματι του Ριερα. Ο Ισπανος ηρθε περυσι με ολες τις προδιαγραφες να αποτελεσει την μεταγραφικη βομβα ολων οσων τον πιστεψαν,να γινει η φρενιτιδα του Τζιοβανι και ο χαμος του Ριβαλντο εντος και εκτος γηπεδων.
Νομιζες οτι ηρθε παιχτης ΣΤΑΡ.ΗΓΕΤΗΣ,με ολη την σημασια της λεξης,με παρουσια σε τελικο ΟΥΕΦΑ,δεκαδες συμμετοχες σε Ισπανια και με μεταγραφη στην Λιβερπουλ εναντι 12εκ. Περιμενες οτι βλεπωντας τον στο γηπεδο,τα αντιπαλα δεξια μπακ θα συγκλινουν προς το κεντρο και θα το παιζουν κεντρικοι για να μην ξεφτιλιστουν.Ενας παιχτης ΕΤΟΙΜΟΣ για να ανεβασει τον νεο Ολυμπιακο σε αλλο επιπεδο.

ΑΛΛΑ

Απο τα πρωτα βηματα στο Καραισκακη,καταλαβαινεις οτι δεν εχει καμια σχεση αυτο που αγορασες με αυτο που σου ηρθε.Αργος,ατεχνος και το χειροτερο απο ολα με "μπλαζε" υφακι που μπροστα του ο Ζαχοβιτς ηταν ενας απλος Μπαλοτελι.
Η αδυναμια του στο 1 εναντιον 1 χαρακτηριστικη.Δεξιοι αμυντικοι κατα συνθηκη οπως ο Ζουελα του ΜΠΑΟΚ και ο Γεωργεας της κουλας φαινοταν μπροστα στον Ισπανο,τουλαχιστον Σερχιο Ραμος.

Τα ποσα που δαπανηθηκαν για την κινηση του Αλμπερτ,ηταν πολλα.Για μια μονο χρονια μαζι με την εφορια κοστισε περιπου 9εκ για την ΠΑΕ,λεφτα που δεν θα ξαναδει.Ο απολογισμος του ...φτωχος...6 γκολ και 9 ασιστ στην SUPA-LEAGUE οταν την ιδια χρονια παιχτες οπως ο Τζιμπουρ και ο Μοντεστο με τα υπο-τριπλασια εξοδα συνεσφεραν τα μεγιστα για την κατακτηση του τιτλου.

Ηρθε οπως μας λενε οι φιλοι μας οι ρεπορτερ,προταση για τον Ριερα που φτανει τα 2.5εκ ευρω φετος και αλλα 800χιλ μπονους με την κατακτηση στοχων.Η ΠΑΕ πρεπει να την δεχτει ΑΜΕΣΑ. Η αγορα στην εν λογω θεση (αριστερος χαφ εξτρεμ με καλη πασα) ειναι ΑΝΟΙΧΤΗ οσο δεν παει. Με τα 5εκ που εξοικονομεις απο την πωληση του μπορεις να αποκτησεις παιχτες οπως ...
  • ο Βιειρινια (συν 2-3 δανεικους τυπου Νεμεθ)
  • ο Ασαιντι της Χερενφεν που ο Τοροσιδης μετα το φιλικο τον εχει κανει εικονισμα στο δωματιακι στου Ρεντη
  • Βιθεντε της Βαλενθια,ελευθερος απο προχτες.
  • Χλεμπ της Μπαρτσελονα,δανεικος
  • Κασαεφ της Ρουμπιν Καζαν (ασχετα που εχει παιξει στο CL)
Τονιζω οτι ΔΕΝ θελω να φυγει την συγκεκριμενη χρονικη στιγμη ο Ριερα,μιας και τα περιθωρια στενευουν για την αντικατασταση του.ΑΛΛΑ αν η προταση ακουμπησει τα 3.5εκ οπως γραφεται,ειναι λαθος να μην τα "παρεις και να τρεξεις".Το Ισπανο τον ειδες σε μια χρονια ΧΩΡΙΣ πολλες υποχρεωσεις και ηταν ΜΕΤΡΙΟΣ. Δεν ξερω τι μπορουμε να δουμε απο τον Ριερα των 34 τουλαχιστον συμμετοχων στην χρονια που ερχεται.
ΥΓ : Ο Αμπντουν,αν και δεν μου εκανε καθολου καλη εντυπωση στο Καραισκακη,απεναντι στον Τοροσιδη,δεν αμφιβαλλω οτι θα βοηθησει,και περα απο αυτο θα τονωσει ψυχολογικα η αποκτηση του τον Τζιμπουρ που εχει εδω και 3 μηνες το μυαλο του στην Λιλ.

ΥΓ1 : Δεν ειναι δυνατον η ΠΑΕ να μην εχει βρει τι θα κανει με τους εναπομειναντες "αχρειαστους " απο τον Βαλβερδε παιχτες. Αλλα 12 συμβολαια ζητουν ποδοσφαιρικη στεγη και ειναι εγκλημα να τους προπονεις στου Ρεντη γνωριζοντας οτι δεν σου κανουν. 

ΥΓ2 : Ο παιχτης ΓΕΛΕΝ ειναι η καλυτερη λυση στην επιθεση μας αυτη την στιγμη.Ασχετα με το ποσο φιλοτιμος ειναι ο Μαρκο,ποδοσφαιριστη με τα τελειωματα του Γελεν μαζι με το τρεξιμο του ΔΕΝ εχεις.Το οικονομικο ρισκο ειναι σε επιπεδα Νεμεθ (καπου 800χιλ συμβολαιο για εναν χρονο) και πρεπει να τον "χτυπησεις" αμεσα.Δεν θα μου φανει περιεργο μεχρι την πεμπτη που κλεινουν οι μεταγραφες να υπογραψει σε καποιο γαλλικο τοπ κλαμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου