23 Σεπ 2011

sport-fm.gr || Αφ-ελληνοποίηση…

Μπορεί ένας από τους στόχους της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου να ήταν η απόκτηση Ελλήνων ποδοσφαιριστών, ωστόσο, το ντόπιο στοιχείο δεν ενισχύθηκε στον Ολυμπιακό και το Σάββατο είναι πολύ πιθανό να αγωνιστεί για πρώτη φορά χωρίς Έλληνα στην αρχική ενδεκάδα του.

Την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στη SKODA Ξάνθη, οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν το παιχνίδι χωρίς Έλληνα στην ενδεκάδα, κάτι που αναμένεται να συμβεί και στο αρχικό σχήματα κόντρα στον Εργοτέλη την Κυριακή. Ο Βαλβέρδε δοκίμασε σχήμα με Μέλμπεργκ και Μαρκάνο ως κεντρικό δίδυμο στην άμυνα, ενώ προβάδισμα για το δεξί άκρο έχει ο Μοντέστο έναντι του Τοροσίδη, κάτι που αν επιβεβαιωθεί, δεν θα υπάρχει Έλληνας ανάμεσα στους έντεκα που θα ξεκινήσουν στο Παγκρήτιο.

Το θέμα με τον Παπαδόπουλο δεν είναι καθαρά αγωνιστικό, αφού ο Ισπανός προπονητής δεν θέλει να τον επιβαρύνει ενόψει της αναμέτρησης που ακολουθεί στο Λονδίνο κόντρα στην Άρσεναλ την Τετάρτη, λόγω και των ενοχλήσεων που έχει συχνά στο ισχίο. Όσον αφορά τον Τοροσίδη, δεν είναι σίγουρο ότι θα κάτσει τελικά στον πάγκο, αφού πρόκειται για επιθετικό μπακ που μπορεί να βοηθήσει στην δημιουργία φάσεων και ευκαιριών, αλλά επειδή ο Βαλβέρδε προτίθεται να βάλει τον πιο αμυντικό Μοντέστο στην Αγγλία, ίσως τον δοκιμάσει από το αυριανό ματς.

Βαλβέρδε: «Καλύτεροι από παιχνίδι σε παιχνίδι»

Η εικόνα του Ολυμπιακού στα πρώτα παιχνίδια που έχει δώσει δεν είναι ικανοποιητική, αφού μετά την ήττα από τη Μαρσέιγ ήρθε η νίκη με την Ξάνθη, αλλά χάρη σε ένα γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και χωρίς καλή απόδοση. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν δείχνει να ανησυχεί, κάτι που τόνισε και στα όσα είπε στον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Πιστεύω και περιμένω από παιχνίδι σε παιχνίδι να γινόμαστε καλύτεροι. Είναι το λογικό να συμβεί. Ποδόσφαιρο βέβαια είναι και μπορούν να συμβούν πολλά, παίζει πάντα ρόλο το αποτέλεσμα, αλλά είμαστε μία ομάδα που άργησε να μαζευτεί γιατί και τα δύο πρώτα μας παιχνίδια στο πρωτάθλημα δεν έγιναν και σημαντικούς παίκτες είχαμε με τραυματισμούς και επέστρεψαν πάνω στους αγώνες, χωρίς χρόνο για μεγαλύτερη προετοιμασία και ήρθαν και κάποιοι παίκτες στο τέλος των μεταγραφών, όπως ο Αμπντούν, ο Μακούν και ο Ορμπάιθ. Το λογικό είναι να βελτιωθούμε από παιχνίδι σε παιχνίδι, αλλά θα τα δούμε όλα στο γήπεδο».

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και ο πρόεδρος των πρωταθλητών Ελλάδος, ο οποίος τονίζει ότι προτεραιότητα αποτελεί το αποτέλεσμα προς το παρόν. Η νίκη είναι ο βασικός στόχος στην Κρήτη, ώστε να μην χαθούν βαθμοί. Άλλωστε και στις προηγούμενες χρονιές η βελτίωση ήρθε με την πάροδο του χρόνου.

Σε αναμονή για Μόνχε, Ζαραδούκα

Την ΕΠΟ περιμένουν στον Ολυμπιακό ώστε να ολοκληρώσουν τις μεταγραφές των Γιάννη Ζαραδούκα και Βιθέντε Μόνχε. Τόσο ο Έλληνας μπακ, όσο και ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έχουν συμφωνήσει με τους «ερυθρόλευκους», ο πρώτος για συμβόλαιο διάρκειας 2+1 ετών και ο δεύτερος για δύο χρόνια. Άλλωστε και οι δύο υπολογίζονται από τον Βαλβέρδε, τη στιγμή που γίνονται σκέψεις και για άλλους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου, όπως του Αλβάρες και του Γιακούποβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου