23 Σεπ 2011

redplanet.gr || Ντόπες σε Μιραλάς

Τόσο ο Ερνέστο Βαλβέρδε, όσο και ο Φρανσουά Μοδέστο, επιχείρησαν να "ντοπάρουν" ψυχολογικά τον Κέβιν Μιραλάς, ώστε να φύγει το άχγος και η πίεση από τον Βέλγο στράικερ στο θέμα του γκολ.

Τόσο ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, όσο και συμπαίκτες του (όπως ο φίλος του Φρανσουά Μοδέστο), "ντοπάρουν" ψυχολογικά τον Κέβιν Μιραλάς, σχολιάζοντας του πως δεν χρειάζεται να τον παίρνει από... κάτω, λόγο ότι ακόμη δεν έχει σκοράρει.
Ο Βέλος στράικερ, όπως σχολιάσαμε πρόσφατα, χρειάζεται ένα γκολ για να... στρώσει. Διότι τόσο στα επίσημα παιχνίδια του Ολυμπιακού, όσο και στις προπονήσεις στο Ρέντη, ο Κέβιν Μιραλάς παρουσιάζεται, ολίγον, αγχωμένος, δείχνοντας πως αισθάνεται μία πίεση (δίχως λόγο) ώστε να αποδείξει και να βάλει πολλά γκολ άμεσα. Αγωνιστικά δείχνει νευρικός και όταν βλέπει ειδικά πως δεν του βγαίνουν οι φάσεις μέσα στο παιχνίδι πέφτει ψυχολογικά, γίνεται βιαστικός και δεν λειτουργεί ψύχραιμα.

Για τον λόγο αυτό, τόσο ο Ερνέστο Βαλβέρδε, όσο και ορισμένοι συμπαίκτες του, με πρώτο τον ομόγλωσσο του (και καλό του φίλο) Φρανσουά Μοδέστο, φρόντισαν να "ντοπάρουν" ψυχολογικά τον Κέβιν Μιραλάς, εκφράζοντας του την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπο του, επισημαίνοντας του πως δεν πρέπει να απογοητεύεται επειδή ακόμη δεν έχει σκοράρει, τονίζοντας του πως τα γκολ θα έρθουν σύντομα. Αυτό που λένε όλοι στο Ρέντη, είναι ότι με το πρώτο τέρμα που θα σημειώσει ο Βέλγος στράικερ θα ξεμπλοκάρει και μετά δεν θα σταματάει να στέλνει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Την περασμένη σεζόν ο Κέβιν Μιραλάς σημείωσε 14 γκολ και φέτος θέλει να τα ξεπεράσει. Ο Βέλγος επιιθετικός πιστεύει στον εαυτό του, έχει αυτοπεποίθηση και τεράστια θέληση ώστε να προσφέρει στον Ολυμπιακό. Και όταν βλέπει πως το γκολ δεν έρχεται προβληματίζεται. Δεν χρειάζεται όμως. Είναι καθαρά θέμα χρόνου.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, πάντως, του τόνισε πως θα πρέπει να γίνει περισσότερο απλός στο παιχνίδι του, να ηρεμήσει, να βλέπει γήπεδο και να γίνει περισσότερο ομαδικός με τους συμπαίκτες του, διότι μέσα από τις συνεργασίες θα του δημιουργηθούν καλύτερες προϋποθέσεις ώστε να σκοράρει, δίχως, βέβαια, να τον προτρέπει να μην επιχειρεί και ατομικές προσπάθειες. Άλλωστε, όταν παίρνει πρωτοβουλίες στην επίθεση ο Κέβιν Μιραλάς, γίνεται όχι μόνο αποτελεσματικός, αλλά και θεαματικός, χαρίζοντας μας ωραίες ποδοσφαιρικές στιγμές και καταπληκτικά γκολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου