22 Σεπ 2011

redplanet.gr || "Ματιές" σε Γκουαρδάδο

Την περίπτωση του Αντρές Γκουαρδάδο της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια εξετάζει ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Το συμβόλαιο του διεθνή Μεξικανού εξτρέμ με τον ισπανικό σύλλογο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2012.


Η αποχώρηση του Άλμπερτ Ριέρα για την Γαλατάσαραϊ λίγο μετά τη... λήξη της μεταγραφικής περιόδου στην Ελλάδα, άφησε τον Ολυμπιακό "ορφανό" στην θέση του κλασικού αριστερού μέσου. Οι Πειραιώτες βρίσκονται μια ανάσα από την απόκτηση του Βιθέντε Μόνχε του Ολυμπιακού Βόλου, ο οποίος αναμένεται να μείνει ελεύθερος λόγω του υποβιβασμού της ομάδας της Μαγνησίας στο περιφερειακό πρωτάθλημα, εξαιτίας της συμμετοχής της στο σκάνδαλο με τα "στημένα".
Οι ερυθρόλευκοι όμως δεν πρόκειται να επαναπαυθούν με την προσθήκη του 30χρονου Αργεντινού χαφ στο ρόστερ της ομάδας και σύμφωνα με τον "Πρωταθλητή", ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς έχει ήδη ξεκινήσει την έρευνα για τον αντικαταστάτη του Ριέρα, στοχεύοντας σε κάτι πιο ποιοτικό από τον Μόνχε. Ήδη ο Σέρβος αρχισκάουτερ του Ολυμπιακού δείχνει να έχει ξεχωρίσει την περίπτωση του Αντρές Γκουαρδάδο της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, ενός εξαιρετικού ποδοσφαιριστή, του οποίου η απόκτηση όμως φαντάζει αρκετά δύσκολη.
 
Ο 25χρονος (28/9/1986)  βραχύσωμος (169 εκ. ύψος, 71 κ. βάρος) εξτρέμ ξεκίνησε να κλοτσάει το "τόπι" σε ηλικία 7 ετών στα τμήματα υποδομής της Άτλας (Γκουαδαλαχάρα - Μεξικό), ομάδα με την οποία υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το 2005. Έπειτα από 64 εμφανίσεις και 6 γκολ με τον μεξικάνικο σύλλογο, αλλά και την κλήση στην Εθνική ομάδα της χώρας του (15/12/2005), ο Γκουαρδάδο μπήκε στο "στόχαστρο" κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων. Όμως η Λα Κορούνια ήταν αυτή που κινήθηκε αστραπιαία και έκανε τον παίκτη δικό της στις 7/7/2007, καταβάλλοντας στην Άτλας το ποσό των 5.250.000 ευρώ για το 75% των δικαιωμάτων του Γκουαρδάδο.

Με την "Ντέπορ" ο διεθνής (75 συμμετοχές - 13 τέρματα) Μεξικανός έχει πραγματοποιήσει 113 εμφανίσεις, σκοράροντας 16 φορές, από το 2007 μέχρι και σήμερα. Η αξία του στο χρηματιστήριο του ποδοσφαίρου είχε εκτοξευθεί κάποια στιγμή ακόμα και στα 15.000.000 αλλά κάποιοι μυϊκοί τραυματισμοί (όχι ιδιαίτερα σοβαροί), μια περίοδος κακών εμφανίσεων και ο υποβιβασμός της Λα Κορούνια στην Segunda Division "έριξαν" την αξία του παίκτη που αυτή τη στιγμή κοστολογείται γύρω στα 5-6 εκατομμύρια ευρώ.

Το συμβόλαιο του Γκουαρδάδο με τον ισπανικό σύλλογο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2012, γεγονός που σημαίνει ότι πιθανότατα η Ντεπορτίβο να προσπαθήσει να τον πουλήσει τον Γενάρη, διαφορετικά κινδυνεύει να τον χάσει δίχως να βάλει ούτε ένα ευρώ στα ταμεία της. Την μεταγραφική περίοδο που μας πέρασε, η Βαλένθια ενδιαφέρθηκε για την απόκτηση του αλλά δεν τα βρήκε με την Λα Κορούνια στα χρηματικά ανταλλάγματα.

Ο 24χρονος Μεξικανός αγωνίζεται κυρίως σαν αριστερός χαφ - εξτρέμ, αλλά στο 5-3-2 που εφάρμοσε κάποια στιγμή ο Μιγκέλ Άνχελ Λοτίνα, τον είχε μόνο του στην αριστερή πλευρά του γηπέδου, σε ρόλο μπακ - χαφ, με τον Χοσέ Αντρές Γκουαρδάδο Ερνάντες (όπως είναι το πλήρες όνομα του), να ανταποκρίνεται αρκούντως ικανοποιητικά στα νέα του καθήκοντα. Κύρια προσόντα του είναι η ταχύτητα και η τεχνική του κατάρτιση. Συνολικά στην καριέρα του έχει πραγματοποιήσει 252 επίσημες εμφανίσεις, οι οποίες συνοδεύτηκαν από 35 γκολ και 39 ασίστ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου