26 Σεπ 2011

redplanet.gr || Τι μετέφερε στον Βενγκέρ ο αρχισκάουτερ

Ο Στιούαρτ Χιούστον κατασκόπευσε τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα για περίπου 20 μέρες και συμπλήρωσε αναλυτικά τον φάκελο, τον οποίο και παρέδωσε στον Αρσέν Βενγκέρ. Διαβάστε τι έγραψε.

Ο αρχισκάουτ της Άρσεναλ, Στιούαρτ Χιούστον, τις τελευταίες 20 μέρες βρέθηκε στην Ελλάδα, έχοντας σκοπό να κατασκοπεύσει την ομάδα του Ολυμπιακού για λογαριασμό του προπονητή των "κανονιέρηδων", Αρσέν Βενγκέρ. Ο Σκοτσέζος συνεργάτης του Γάλλου τεχνικού, συμπλήρωσε αναλυτικά τον φάκελο του, έχοντας διαμορφώσει γνώμη και άποψη για την κατάσταση που βρίσκονται οι ερυθρόλευκοι, αλλά και για το επίπεδο των ποδοσφαιριστών του Ερνέστο Βαλβέρδε.
Ο Στιούαρτ Χιούστον επέστρεψε στο Λονδίνο και παρέδωσε τον φάκελο του στον Αρσέν Βενγκέρ, αλλά προηγουμένως ο Σκοτσέζος κατάσκοπος, συνομίλησε με Έλληνες εκπροσώπους των ΜΜΕ στο "Παγκρήτιο", αναφέροντας αρκετές από τις παρατηρήσεις που έκανε για την ομάδα του Ολυμπιακού, κάνοντας την δική του ανάλυση. Έγραψε πως δεν του εμπνέει εμπιστοσύνη ο Κοστάνσο, δεν τον ενθουσίασε ο Τζεμπούρ, ενώ τόνισε πως οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν πλάνο στην επίθεση.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε και έγραψε ο αρχισκάουτ της Άρσεναλ, Στιούαρτ Χιούστον:

Αρχικά, αναφέρθηκε στον Φράνκο Κοστάνσο: "Ο Κοστάνσο δεν μου εμπνέει καμία εμπιστοσύνη. Άραγε, είναι ακόμα πιο κακός είναι ο δεύτερος γκολκίπερ και δεν χρησιμοποιείται;", αναρωτήθηκε ο Στιούαρτ Χιούστον, ο οποίος δεν πίστευε στα μάτια του στο απευθείας γκολ-φάουλ του Ρομάνο, θεωρώντας πως στη συγκεκριμένη φάση ο Αργεντινός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είχε πάρει λάθος θέση.

Για την άμυνα του Ολυμπιακού: "Λογικά δεν θα δούμε κεντρικό αμυντικό δίδυμο στο Λονδίνο τους Μαρκάνο και Αβραάμ. Απ' όσο καταλαβαίνω το πιθανότερο είναι να προτιμήσει μαζί τους Μέλμπεργκ και Αβραάμ. Πάντως θεωρώ πως η αμυντική λειτουργία της ομάδας ήταν προβληματική".

Για το σύστημα: "Αυτό που βλέπω από τις σημειώσεις μου, είναι ότι το σύστημα του Ολυμπιακού γίνεται 4-4-2, έχοντας τον Φουστέρ σε ρόλο δεύτερου στράικερ".

Για τον Τζεμπούρ: "Δεν με τρέλανε ο Τζεμπούρ. Δεν διακρίνεται σε όλο το παιχνίδι, αν και η αλήθεια είναι πως με δύο-τρεις ενέργειες του μπορεί να δώσει τη νίκη στο τέλος. Όπως έκανε με την Ξάνθη. Με τον Εργοτέλη έκανε μία ενέργεια στην αρχή και μετά ήταν... άφαντος! Σε κάποια στιγμή δεν ήξερα σε ποια θέση έπαιζε. Μέχρι και... δεξιό μπακ τον είδα".

Για τον άξονα: "Έβλεπα στην ίδια ευθεία να παίζουν μαζί οι Ορμπάιθ και Μοδέστο. Βέβαια, άλλοτε έπαιζε μόνος του, ως κλασικό "6άρι" ο Ορμπάιθ. Θεωρώ, πάντως, πως το κέντρο μας είναι πολύ πιο γρήγορο".

Για την επιθετική τριάδα των Μιραλάς, Τζεμπούρ και Αμπντούν: "Οι Μιραλάς, Τζεμπούρ και Αμπντούν ναι μεν είναι καλοί ποδοσφαιριστές, αλλά μπερδεύονταν μεταξύ τους. Άλλες φορές έβλεπες δύο από αυτούς στην αριστερή πλευρά και άλλες κανέναν! Το ίδιο συνέβαινε και από δεξιά".

Το σχόλιο του για τον Μιραλάς: "Σίγουρα ο Μιραλάς είναι ξεχωριστός ποδοσφαιριστής. Μπορεί να σου κάνει φάση από το πουθενά. Αλλά δεν παίζει με το μυαλό του. Δε νομίζω, πάντως, ότι μπορεί να σταθεί στην Premier League ή στο ισπανικό πρωτάθλημα για παράδειγμα. Δεν τον θεωρώ ποδοσφαιριστή παγκόσμιας κλάσης".

Το πρόβλημα στο οποίο εστίασε: "Με όλο τον σεβασμό που έχω για τον Εργοτέλη, αλλά στη λίστα για εσάς, για μένα είναι πρόβλημα το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έκανε μόνο τέσσερις φάσεις για γκολ. Ασχέτως αν σε αυτές τις τέσσερις σημείωσε τρία γκολ".

Το σχόλιο του για την επίθεση των Πειραιωτών: "Στα ματς του Ολυμπιακού που παρακολούθησα, διέκρινα πως οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν ξεκάθαρο πλάνο για να βγουν στην επίθεση. Βγαίνουν όλοι μαζί δίχως πλάνο και αφήνουν εκτεθειμένη την άμυνα. Αυτό κάποια στιγμή θα το πληρώσει".

Για το ματς Ολυμπιακός - Μαρσέιγ: Η Μαρσέιγ ήταν εξαιρετική στο "Καραϊσκάκη". Ήξερε τι ήθελε στο γήπεδο και οι Λούτσο και Σειρού ήταν πολύ καλοί στο να μοιράζουν το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός δεν ήξερε τι ζητούσε στο γήπεδο σε εκείνο το ματς".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου