14 Σεπ 2011

SENTRAGOAL.GR | "Μπλόκαρε, γιατί άλλο Ελλάδα κι άλλο Ευρώπη"

14.09.2011
Μπλόκαρε, γιατί άλλο Ελλάδα κι άλλο Ευρώπη
Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος εξηγεί πως ο Ολυμπιακός την... πάτησε από τη Μαρσέιγ που τον αντιμετώπισε όπως εκείνος παίζει τις ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος.
Οι προσδοκίες πριν από την έναρξη του ματς με τη Μαρσέιγ ήταν πολλές, ο τρόπος όμως με τον οποίο εξελίχθηκε η αναμέτρηση αποδείχθηκε καταστροφικός για τον Ολυμπιακό, χωρίς μάλιστα να μπορεί κάποιος να ισχυριστεί, ότι οι «ερυθρόλευκοι» δικαιούνταν κάτι παραπάνω και δεν το πήραν.
Μπορεί στο ποδόσφαιρο να μην κερδίζει πάντα ο καλύτερος, ωστόσο χθες βράδυ στο «Καραϊσκάκη» επικράτησε η ποδοσφαιρική λογική και όχι τα...τερτίπια της μπάλας. Οι πρωταθλητές Ελλάδας θα ήθελαν να...πάει αυτή η λογική περίπατο στην αναμέτρηση με τους Γάλλους αλλά η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι. Η Μαρσέιγ ήταν εμφανώς καλύτερη (χωρίς βέβαια να είναι κάτι το φανταστικό) από τον Ολυμπιακό και το κυριότερο, είχε το ρόλο του «αφεντικού» στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.



Μπλόκαρε, γιατί άλλο Ελλάδα κι άλλο Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που για να προκαλέσει πρόβλημα στον αντίπαλο του, πρέπει να έχει το ρυθμό του αγώνα. Να επιβάλει αυτός το τέμπο του και πολύ απλά αυτό δεν μπόρεσε να το καταφέρει στο χθεσινό ματς. Είτε λόγω αγωνιστικής απραξίας είτε λόγω της καλής αμυντικής λειτουργίας της γαλλικής ομάδας. Ήταν ξεκάθαρο πως αυτό που κάνει ο Ολυμπιακός στις ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος με το πρέσινγκ ψηλά, το έκανε η Μαρσέιγ στους «ερυθρόλευκους» και η πειραϊκή ομάδα...βραχυκύκλωσε.
Άλλο το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος άλλο του Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό φάνηκε και στη χθεσινή αναμέτρηση. Με λίγα λόγια ο Ολυμπιακός με τέτοιου είδους εμφάνιση δεν μπορούσε να περιμένει περισσότερα πράγματα από το χθεσινό ματς, πόσο μάλλον όταν ο κορυφαίος παίκτης του ήταν κεντρικός αμυντικός, ο Όλαφ Μέλμπεργκ. Η επιλογή να παίξει ο Φουστέρ στο αριστερό άκρο της επίθεσης δε «βγήκε» στον προπονητή, αλλά τα «κουκιά ήταν μετρημένα» για τον Βαλβέρδε. Λύσεις πολλές δεν υπήρχαν.

Το πιο ανησυχητικό πάντως για την ομάδα του λιμανιού δεν είναι ότι ηττήθηκε από τη Μαρσέιγ στο Φάληρο. Απέναντι του είχε μια καλή και έμπειρη γαλλική ομάδα και το παιχνίδι ήταν «ανοιχτό» σε όλα τα αποτελέσματα. Το ανησυχητικό είναι πως δεν μπόρεσε να απειλήσει μια ομάδα της οποίας η αμυντική γραμμή δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη. Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έκανε μια μόλις καλή ευκαιρία σε ένα ματς είναι κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει τον Ισπανό τεχνικό.

Για ποιο λόγο δεν μπόρεσε να βγάλει φάσεις ο Ολυμπιακός; Απλούστατα γιατί η μπάλα δεν κυκλοφόρησε στον άξονα της μεσαίας γραμμής και σε πολλές περιπτώσεις τα δύο στόπερ έψαχναν με βαθιές μπαλιές 40 και 50 μέτρων τον Μιραλάς ή τον Τζιμπούρ στο δεύτερο ημίχρονο. Βαθιές μπαλιές που ήταν πολύ εύκολη υπόθεση για τον Ντιαβαρά. «Βούτυρο στο ψωμί του».

Παράλληλα ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να βρει έναν - δύο παίκτες που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά με μια ατομική ενέργεια. Να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα με μια ντρίπλα (δημιουργώντας ρήγμα είτε από τα άκρα είτε από τον άξονα) ή με μια κάθετη πάσα.

Σε γενικές γραμμές τίποτε δε δούλεψε καλά για τον Ολυμπιακό στο χθεσινό παιχνίδι και με τέτοια εμφάνιση οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να περιμένουν κάτι παραπάνω. Επί της ουσίας τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για τον Ολυμπιακό σε ότι αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που η Άρσεναλ δεν κέρδισε τη Ντόρτμουντ στη Γερμανία.
Μετά την ήττα στο Φάληρο, ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει πόντους εκτός έδρας και γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι και τα τρία εκτός «Καραϊσκάκη» ματς είναι κάτι παραπάνω από δύσκολα για τους «ερυθρόλευκους».

Πηγή: Sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου