14 Σεπ 2011

SPORTFM | Τσωχος : "Πας καλά, ρε Βαλβέρδε;"

14.09.2011
Πας καλά, ρε Βαλβέρδε;
O Μιχάλης Τσόχος σχολιάζει την ήττα και την εμφάνιση του Ολυμπιακού από την Μαρσέιγ στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League.
Μα είναι δυνατόν να μην ξεκινήσει τον Μακούν;
Ευτυχώς για τον Ισπανό προπονητή που τον έβαλε νωρίς αλλαγή και ο Αφρικανός έκανε μία τρύπα στο νερό, γιατί σήμερα ποιος ξέρει τι θα άκουγε.
Μα έβαλε βασικό τον Χολέμπας;
Ευτυχώς που ο Γερμανός δεν είχε σοβαρά προβλήματα, δεν έκανε λάθος, δεν ήταν καν από τους χειρότερους του Ολυμπιακού, ώστε να ακούσει διάφορα επειδή δεν έβαλε βασικό τον Μαρκάνο.




Ο άνθρωπος δεν ξεκίνησε τους Ιμπαγάσα και Τζεμπούρ;
Ευτυχώς που και οι πέτρες ήξεραν ότι ο πρώτος μετά την εγχείρηση είχε κάνει μία προπόνηση και ήταν απίθανο να ξεκινήσει ένα τέτοιο ματς και ο δεύτερος ερχόταν επίσης από τραυματισμό.

Έπαιξε επιθετικά και με ρίσκο. Είναι ποτέ δυνατόν;
Αυτή η μομφή έχει βάση. Αλλά αυτός είναι ο Βαλβέρδε και αυτές τις ομάδες φτιάχνει. Ομάδες που παίζουν ή προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο, που παίρνουν ρίσκα γιατί πιέζουν ψηλά, που τελειώνουν τους αγώνες τους και η κατοχή είναι πάντα υπέρ τους, που δεν έχουν αμυντικό χαφ παρά μόνο ένα στη σύνθεσή τους, που δεν ξέρουν να κλέβουν παιχνίδια, αλλά μόνο να τα κερδίζουν.
Χθες είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός είχε τύχη στο ματς. Με έναν τρόπο. Παίζοντας τελείως διαφορετικά. Με τρεις κόφτες, με άμυνα κάτω από τη σέντρα, και με χώρο στον αντίπαλο ώστε να τον χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Ετσι θα κουραζόταν λιγότερο, θα αμυνόταν καλύτερα και θα είχε ελπίδες να κλέψει τη νίκη. Έτσι θα έκρυβε και τις αδυναμίες του και την έλλειψη ρυθμού και την ανομοιογένεια λόγω έλλειψης αγώνων. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, δεν θα είχε προπονητή τον Βαλβέρδε. Πολύ αμφιβάλλω αν ο Ισπανός θα επιλέξει να κάνει κάτι τέτοιο ακόμη και στο Emirates.

Για να σοβαρευτούμε και λίγο:
Τι φταίει για χθες; Πολλά μπορούν να ειπωθούν και να εντοπιστούν. Ο βασικότερος λόγος είναι η έλλειψη ρυθμού, που προήλθε από την έλλειψη αγώνων. Πολλές φορές έχω γράψει και έχω πει ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο -αν θέλει να βελτιώσει τις επιδόσεις των συλλόγων του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις- πρέπει να αλλάξει τη δομή και τη λογική του.

Το ελληνικό πρωτάθλημα, από τη στιγμή που η παρουσία των ομάδων μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κρίνονται Αύγουστο και Σεπτέμβριο, θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει τουλάχιστον τις δύο πρώτες αγωνιστικές του εντός Αυγούστου. Διαφορετικά οι ομάδες μας θα παίζουν όλη την ευρωπαϊκή χρονιά τους πάντα ανέτοιμες - με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου