16 Οκτ 2011

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-1


Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 κόντρα στην ΑΕΚ στο ματς του ΟΑΚΑ, για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Superleague. Μιραλάς (23') και Λεονάρντο (43') οι σκόρερ μιας αναμέτρησης, η οποία δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας.
Πολλά νεύρα, πολλές κάρτες, κίτρινες και κόκκινες, λίγες αξιοπρόσεκτες φάσεις και δύο πανέμορφα γκολ επιφύλασσε στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό η αναμέτρηση ΑΕΚ- Ολυμπιακός, για την 6η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος.
Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε άτολμος επιθετικά αφού δεν προσπάθησε να "σκοτώσει" τον αντίπαλό του, ενώ από ένα σημείο του αγώνα και μετά φάνηκε σαν να έχει βολευτεί με την ιδέα του να φύγει από το Ολυμπιακό Στάδιο με το βαθμό της ισοπαλίας. Σίγουρα, θα μπορούσε να παίξει πολύ πιο πιεστικά αλλά αναλώθηκε σε ένα ανούσιο παιχνίδι κέντρου χωρίς οι επιθετικογενείς παίκτες του να φανούν ιδιαίτερα και με την ομάδα να δημιουργεί φάσεις με το σταγονόμετρο. Αξιοσημείωτη είναι η φάση του τραυματισμού του Έιντουρ Γκούντιονσεν, ο οποίος κάλλιστα θα μπορούσε να δεχθεί τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αφήσει την ΑΕΚ με δέκα παίκτες από νωρίς.

Οι δύο ομάδες

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε την ομάδα του με το αγαπημένο του 4-2-3-1 με τον Κοστάνσο κάτω από τα δοκάρια, τους Αβραάμ, Μαρκάνο Χολέμπας και Μοδέστο στην άμυνα, μπροστά τους τους Ορμπάιθ και Ιμπαγάσα, στα άκρα τους Αμντούν και Μιραλάς, τον Τζεμπούρ μπροστά και τον Φουστέρ ακριβώς από πίσω του.

Η ΑΕΚ από τη μεριά της ξεκίνησε με τους Αραμπατζή, Γεωργέα, Μανωλά, Κάλα, Καράμπελα, Βάργκας, Μάκο, Λαγό, Λεονάρντο, Γκούντγιονσεν, Λυμπερόπουλο και περίπου 25.000 οπαδούς της να γκρινιάζουν, όπως πάντα από τα πρώτα λεπτά μέχρι και για τα πλάγια άουτ.

Νωχελικό ξεκίνημα

Στο 6ο λεπτό η "Ένωση" είχε την πρώτη καλή φάση του αγώνα με τον Λεονάρντο να εκτελεί το φάουλ από τα αριστερά και τον Μάκο να στέλνει την μπάλα άουτ με γυριστή κεφαλιά. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Ορμπάιθ "γέμισε" προς τον Αμπντούν, ο οποίος κόπηκε για οφσάιντ εντεώς λανθασμένα από τον επόπτη.

Τα νεύρα ήταν πολλά, κυρίως από την πλευρά των γηπεδούχων που προσπαθούσαν να ισοσκελίσουν τη διαφορά κλάσης με τους ψευτοτσαμπουκάδες, με αποτέλεσμα στο 14' ο Κωνσταντινέας να έχει δείξει ήδη 4 κάρτες, οι τέσσερις στην ΑΕΚ και μία στον Χολέμπας χωρίς να προκαλέσει κανένα.

Της πέταξε το "τυράκι" και την "κάρφωσε"

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καλά στο μας και παραχώρησε χώρο στην ΑΕΚ αλλά και τον έλεγχο του αγώνα. Στο 17' ο Κοστάνσο μπλόκαρε δυνατό σουτ του Γκούντιονσεν, ενώ στο 18' η παράλληλη μπαλιά του Λεονάρντο πέρασε ανεκμετάλλευτη. Μέχρι εκεί όμως. Στην πρώτη επίσκεψη του Θρύλου στα καρέ των "κιτρινόμαυρων", άρχισε το "γλέντι". Στο 23' ο Μιραλάς ξεχύθηκε στην αντεπίθεση και αφού πρώτα "άδειασε" τον άτυχο Μανωλά, με όμορφο φαλτσαριστό πλασέ στην απέναντι γωνία, νίκησε τον Αραμπατζή και έκανε το 0-1.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Ολυμπιακό να παίρνει την κατοχή, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει κάποια ιδιαίτερη ευκαιρία, εκτός από τη φάση του 37' όπου ο Χολέμπας σέντραρε από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι στο Αμνπτούν που έπιασε το σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Καλά.

Ισοφάριση

Και ενώ όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα βρει τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ, στο 41', ο Λεονάρντο σέντραρε από τα αριστερά, ο Λυμπερόπουλος κοντρόλαρε με το χέρι αλλα το σουτ του μπλόκαρε σταθερά ο Κοστάνσο. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Μάκος έκανε την προβολή με τα δύο πόδια (το συνδρομητικό κανάλι δεν έδειξε ούτε ένα ριπλέι), ο Κωνσταντινέας έδειξε "παίζεται", η μπάλα έφτασε στον Βραζιλιάνο, ο οποίος απέφυγε τον Αβραάμ και με ένα σουτ- "κεραυνό" νίκησε τον ανήμπορο να αντιδράσει τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, ισοφαρίζοντας το ματς σε 1-1, το οποίο ήταν το σκορ της ανάπαυλας.

Αλλαγές

Με την έναρξη του β' μέρους ο Βαλβέρδε πέρασε τον Μέλμπεργκ στη θέση του τραυματία στα πλευρά Φουστέρ, με τον Αβραάμ να περνά στη θέση του δεξιού μπακ, τον Μοδέστο να τοποθετείται στον άξονα και τον Ιμπαγάσα να γίνεται αντι- Φουστέρ. Ένα σχήμα που περισσότερο μπέρδεψε τους παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι για ώρα είχαν αφήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στους αντίπαλους τους, χωρίς όμως να απειληθούν ιδιαίτερα.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει μεγάλο πρόβλημα στη δημιουργία και μετά τα πρώτα είκοσι λεπτά του β' ημιχρόνου και ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποφάσισε να ρίξει στο παιχνίδι τον Γιάννη Φετφατζίδη στη θέση του Τζαμέλ Αμντούν. Ωστόσο, η απόδοση της ομάδας δεν βελτιώθηκε καθόλου.

Το πρώτο σουτ στο β' μέρος ήρθε στο 75', όταν ο Ορμπάιθ "'έπιασε" το δυνατό σουτ, αλλά ο Αραμπατζής ήταν σε ετοιμότητα. Το παιχνίδι ήταν κακό και για τις δύο ομάδες και στο 82' οι φίλοι της ΑΕΚ έριξαν ένα καπνογόνο στην περιοχή του Κοστάνσο με την ελπίδα να γίνει ό,τι και πέρυσι, ωστόσο ο Κωνσταντινέας σταμάτησε τη ροή του ματς μέχρι να απομακρυνθεί από το γήπεδο.

Αποβολές

Στο 86' ο Λαγός πήγε να γίνει ο ήρωας του αγώνα με το "ξερό" σουτ που έκανε έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 87ο λεπτό ο Μάκος αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη του διαιτητή για διαμαρτυρία και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια, ενώ ένα λεπτό μετά τον ακολούθησε ο Μοδέστο επειδή... ξεβράκωσε τον Κάλα.

Αυτό άλλαξε τα πλάνα του Βαλβέρδε που ετοίμαζε τον Πάντελιτς, αλλά τελικά έριξε στη μάχη τον Μακούν στη θέση του Ιμπαγάσα, χωρίς να γίνει κάτι αξιομνημόνευτο και το ματς να λήγει με 1-1.

Συνθέσεις:

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Γεωργέας (Κοντοές 84'), Μανωλάς, Κάλα, Καράμπελας, Μάκος, Βάργκας, Λαγός, Λεονάρντο (Κάρλος 75'), Γκούντγιονσεν (Καφές 46'), Λυμπερόπουλος.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάνσο, Χολέμπας, Μαρκάνο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μοδέστο, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα (Μακούν 92'), Φουστέρ (Μέλμπεργκ 46'), Μιραλάς, Αμπντούν (Φετφατζίδης 63'), Τζεμπούρ.

Διατητές: Κωνσταντινέας, Αλεξέας, Καρσιώτης.

Κίτρινες κάρτες:

ΆΕΚ: Βάργκας (10'), Μανωλάς (12'), Μάκος (14'), Γκούντιονσεν (34'), Λαγός (70'), Καλά (89').

Ολυμπιακός: Χολέμπας (12'), Μοδέστο (25').

Κόκκινες Κάρτες:

ΆΕΚ: Μάκος (88')

Ολυμπιακός: Μοδέστο (89')

Τα γκολ του αγώνα:


Εκτενή στιγμιότυπα από το ματς:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου