23 Οκτ 2011

redplanet.gr || Βαλβέρδε: "Να συνηθίσει αριστερά ο Χολέμπας"

Θα δούμε κι άλλες φορές τον Χοσέ Χολέμπας στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής κατά τη διάρκεια της σεζόν, όπως δήλωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, υπογραμμίζοντας πως κάθε παιχνίδι που έρχεται, είναι πρόκληση για την πειραϊκή ομάδα.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ισπανού τεχνικού του Πρωταθλητή Ελλάδας στη συνέντευξη Τύπου (σ.σ. απάντησε κατευθείαν σε ερωτήσεις):


"Όχι, δεν ήταν εύκολο ματς. Αντιθέτως, δυσκολεύτηκαμε μέχρι να πετύχουμε το πρώτο γκολ. Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα και μετά το 1-0 ήταν πιο εύκολο για εμάς να έρθουν τα άλλα δύο τέρματα. Ο Πανιώνιος ήταν επικίνδυνος στις στημένες φάσεις και τις αντεπιθέσεις. Παίξαμε καλά στην άμυνα, είχαμε την κατοχή μπάλας και όταν έχεις τον έλεγχο ο αντίπαλος αναγκάζεται να κλειστεί και είναι πολύ δύσκολο να σε βλάψει.

"Το κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, αυτό ήταν το πιο δύσκολο της εβδομάδας, καθώς προέρχομασταν από ευρωπαϊκό ματς. Οι παίκτες ανταποκρίθηκαν καλά, αν και φοβόμασταν για την αντίδραση που θα είχαμε ως ομάδα μετά την αναμέτρηση για την Ευρώπη. Δεν έχουμε φτάσει κάπου, κάθε εβδομάδα είναι μία νέα πρόκληση για μας,. Κάθε εβδομάδα πρέπει να προσπαθείς.

Ήταν δύσκολο να γυρίσουμε στην ελληνική πραγματικότητα, αλλά αυτό συμβαίνει σε όλες τις χώρες. Το περιβάλλον ασχολείται με τον απόηχο του ευρωπαϊκού αγώνα και είναι δύσκολο για τους παίκτες να... επιστρέψουν το μυαλό τους στη ρουτίνα του ελληνικού Πρωταθλήματος.

Από έξω το παιχνίδι φαινόταν εύκολο, αλλά εγώ είμαι επαγγελματίας και δεν ήταν τόσο εύκολο για μένα. Θεώρησα πως έπρεπε να βάλω στο ματς τον Μαρκάνο και όχι κάποιον επιθετικογενή παίκτη. Θέλω η ομάδα να είναι δυνατή σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα και έκρινα πως έπρεπε να σχηματιστεί με αυτόν τον τρόπο. Επίσης, ο Χολέμπας έπαιξε αριστερό χαφ, σε μία θέση που μπορεί να παίξει και εμείς θέλουμε να συνηθίζει να αγωνίζεται σε αυτήν.

Είναι πολύ νωρίς για αναλύσεις και συμπεράσματα σχετικά με την υπόθεση τίτλος. Η ΑΕΚ έχασε από τον ΟΦΗ, εμείς δυσκολεύτηκαμε στον Εργοτέλη και γενικά δυσκολευόμαστε εκτός έδρας. Μέχρι να μπει σήμερα το πρώτο γκολ ήταν δύσκολα τα πράγματα για μας.

Ο Χολέμπας είναι παίκτης που μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο θέσεις (αριστερό μπακ και αριστερό εξτρέμ. Η κανονική του θέση είναι στην άμυνα, αλλά θέλουμε να τον προωθήσουμε στο κέντρο αριστερά. Πιστεύω πως μπορεί να βοηθήσει σε αρκετά ματς ως αριστερός χαφ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου