28 Νοε 2011

Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 2-0

Αγνώριστος προς το χειρότερο ο Ολυμπιακός, έχασε από τον Αστέρα με 2-0, παρά την συγκλονιστική παρουσία των φιλάθλων του στην Τρίπολη. Τραγική εμφάνιση από τους ερυθρόλευκους, τραγική και η διαιτησία του Κύρκου. Δείτε βίντεο.
Κατώτεροι των περιστάσεων οι ερυθρόλευκοι, γνώρισαν την πρώτη τους φετινή ήττα στο πρωτάθλημα. Ουδείς διακρίθηκε από την πλευρά του Ολυμπιακού, ο οποίος έδειξε αρκετά επηρεασμένος από τον αγώνα της Τετάρτης με την Μαρσέιγ.
Πολλά λάθη από τους πρωταθλητές, οι οποίοι ειδικά στο πρώτο μέρος δεν μπορούσαν να αλλάξουν δεύτερη μπαλιά. Λάθη και από τον διαιτητή Κύρκο, ο οποίος δεν έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Αβραάμ από τον Μπαρτολίνι στο 75'.


 
Ο αγώνας

Σε ένα γήπεδο που είχε έντονο το ερυθρόλευκο χρώμα στις κερκίδες, ελέω της παρουσίας περίπου 4.000 φίλων του Ολυμπιακού, ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε την ομάδα με διάταξη 4-4-1-1.

Την εστία υπερασπίστηκε ο Μέγκιερι. Από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Αβραάμ και Μαρκάνο. Οι Μοδέστο και Μανιάτης αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων. Ο Μιραλάς αγωνίστηκε δεξιά, ο Μόνχε αριστερά και ο Φουστέρ σε ρόλο κρυφού κυνηγού πίσω από τον Τζεμπούρ, ο οποίος ηγήθηκε της ερυθρόλευκης επίθεσης.

Η ομάδα του Πειραιά μπορεί να ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, πιέζοντας ψηλά και κερδίζοντας ουκ ολίγες μπάλες με τον Μιραλάς και Τζεμπούρ, ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα. Στο 8' ο Φορμίκα έκανε την σέντρα από τα αριστερά, ο Μπρέσκα έπιασε το σκαστό σουτ, με την μπάλα να περνάει πάνω από το σώμα του Μέγκιερι και να κατευθύνεται προς τα δίχτυα. Ευτυχώς, όμως, για τον Ολυμπιακό, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος σαν από μηχανής θεός πρόλαβε πάνω στη γραμμή και με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού γλίτωσε τους ερυθρόλευκους από βέβαιο γκολ. Όσο τυχερός στάθηκε στην φάση του δοκαριού ο Ολυμπιακός, τόσο άτυχος ήταν λίγα λεπτά αργότερα όταν ο Όλοφ Μέλμπεργκ ένιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό και αντικαταστήθηκε στο 21' από τον Χοσέ Χολέμπας, ο οποίος πήγε στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο Ιβάν Μαρκάνο μετατοπίσθηκε στο κέντρο της άμυνας, καλύπτοντας το κενό του Σουηδού.

Ο Αστέρας, ο οποίος είχε πάρει τα ηνία του αγώνα έχασε και νέα μεγάλη ευκαιρία στο 26', όταν σε μία αντεπίθεση του από τα αριστερά, ο Χούλι σούταρε από πλάγια και κοντινή θέση, αλλά ο Μέγκιερι απέκρουσε σωτήρια. Οι ερυθρόλευκοι όσο πέρναγε ο χρόνος όλο και πιο πολλά λάθη έκαναν στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κρατήσουν πολύ μπάλα και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για κάτι καλό στην επίθεση. Από λάθος ερυθρόλευκου προήλθε και το γκολ του Αστέρα Τρίπολης. Συγκεκριμένα στο 40' ο Περόνε έκανε το μακρινό δυνατό σουτ με τον Μέγκιερι να μην διώχνει σωστά την μπάλα, τον Ροζέριο να γίνεται αποδέκτης της μπάλας στο ύψος της μικρής περιοχής και τον Ούγγρο να τον ανατρέπει, γεγονός που έδωσε το δικαίωμα στον Κύρκο να σφυρίξει το πέναλτι. Ο Βραζιλιάνος ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση, γράφοντας το 1-0. Τα τελευταία λεπτά κύλησαν δίχως κάτι το αξιόλογο με τον Ολυμπιακό να είναι πολύ κακός και αρκετά επηρεασμένος από τον αγώνα της Τετάρτης. Σε δεύτερο χρόνο πήγαιναν στην μπάλα οι πρωταθλητές, οι οποίοι δεν μπορούσαν να αλλάξουν δεύτερη μπαλιά στον αγωνιστικό χώρο. Συνολικά έκαναν 29 λάθη!

Έπαιξε τα ρέστα του ο Βάσκος, αλλά...

Στο β' μέρος, ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποφασισμένος να τα παίξει όλα για όλα, έριξε στη... μάχη τον Μάρκο Πάντελιτς στην θέση του Βισέντε Μόνχε ο οποίος δεν φάνηκε καθόλου στα πρώτα 45 λεπτά. Με την είσοδο του Σέρβου το σύστημα μετατράπηκε σε 4-4-2. Στην κορυφή οι Τζεμπούρ και Πάντελιτς, στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής πήγε ο Νταβίδ Φουστέρ και στα αριστερό ο Κέβιν Μιραλάς. Οι Πειραιώτες αποφασισμένοι να πετύχουν την ανατροπή είχαν δύο σημαντικές ευκαιρίες μέσα σε 2' λεπτά αλλά και στις δύο ο Χακόμπο είπε όχι. Στη πρώτη, στο 60' ο Μανιάτης έκανε την σέντρα από τα δεξιά, ο Τζεμπούρ έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Ισπανός πορτιέρο έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φουστέρ, ο οποίος βρήκε τον Αβραάμ Παπαδόπουλο στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον έμπειρο αμυντικό να κάνει την κεφαλιά που βρήκε σε ετοιμότητα τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Στο 66' Βαλβέρδε έκανε και την τρίτη του αλλαγή, με τον Φετφατζίδη να παίρνει την θέση του Μοδέστο. Ο σκόρερ της Μασσαλίας πήγε στα δεξιά με τον Φουστέρ να επιστρέφει στον άξονα και μαζί με τον Μανιάτη να αποτελούν τους κεντρικούς χαφ των πρωταθλητών. Δύο λεπτά αργότερα ο Τοροσίδης έκανε σέντρα σουτ από τα δεξιά με τον Χακόμπο να διώχνει πάλι σε κόρνερ. Ό,τι προσπάθησε να χτίσει ο Ολυμπιακός το διάστημα μεταξύ του 60' και 70', το γκρέμισε μονομιάς με μία ασυνεννοησία δύο παικτών του. Στο 70' λοιπόν ο Αλβάρεζ έβγαλε στην αντεπίθεση τον Περόνε, ο οποίος πέρασε στο σπριντ τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και "κρέμασε" τον Μέγκιερι, που βγήκε λανθασμένα αρκετά έξω από την μεγάλη περιοχή. Ο Ούγγρος έτσι όπως εξελίχθηκε η φάση δεν είχε κανένα λόγο να εγκαταλείψει την εστία του, καθώς στοίχισε αυτή του η απόφαση το δεύτερο γκολ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Κύρκος έκλεισε τα... μάτια σε ανατροπή του Αβραάμ Παπαδόπουλου από τον Μπαρτολίνι.

Ο Τζεμπούρ στο 79' έχασε τεράστια ευκαιρία όταν ο Μανιάτης έβγαλε παράλληλη μπαλιά από τα δεξιά, αλλά ο Αλγερινός μέσα από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ, καθώς η προβολή του δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Στο 86' ο Τζεμπούρ έχασε νέα ευκαιρία, όταν ο Φουστέρ με ωραία κάθετη πάσα έβγαλε σε θέση τετ - α - τετ τον Τζεμπούρ, ο οποίος έστειλε απελπιστικά άουτ την μπάλα. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που απείλησαν οι Πειραιώτες, οι οποίοι στα τελευταία λεπτά δεν κατάφεραν απολύτως τίποτα. Έτσι, μοιραία ο Ολυμπιακός έκανε την πρώτη του φετινή ήττα, η οποία ήταν δικαιολογημένη, καθώς αγωνιστικά ήταν κατώτερος των περιστάσεων. Παράλληλα, σταμάτησε το σερί του που τον ήθελε για ένα χρόνο να σκοράρει τόσο εντός όσο και εκτός έδρας στο πρωτάθλημα. Το τελευταίο ματς που δεν είχε βρει δίχτυα ήταν εκείνο στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ στις 27 Νοεμβρίου, όταν και είχε ηττηθεί με σκορ 1-0. Τέλος, χάλασε και το ρεκόρ του που τον ήθελε να νικάει στους αγώνες της επαρχίας, καθώς μετά από 8 διαδοχικές επιτυχίες, ήρθε η ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης.


 
Οι συνθέσεις των ομάδων: 

Ολυμπιακός: Μέγκιερι, Τοροσίδης, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ (22' Χολέμπας), Παπαδόπουλος, Μανιάτης, Μοδέστο (66' Φετφατζίδης), Φουστέρ, Μόνχε (46' Πάντελιτς), Μιραλάς, Τζεμπούρ.

Αναπληρωματικοί: Κοστάνσο, Πάντελιτς, Χολέμπας, Ποτουρίδης, Αμπντούν, Χαβίτο, Φετφατζίδης.

Αστέρας Τρίπολης: Χακόμπο, Τσαμπούρης, Πουλίδο, Μπαρτολίνι, Φορμίκα (68' Αλβάρεζ), Μπρέσκα, Χουανίτο, Ροζέριο, Χούλι (63' Πιπίνης), Ράγιος, Περόνε (76' Ουσέρο).

Αναπληρωματικοί: Μπαντής, Αλβάρεζ, Ουσέρο, Πιπίνης, Κωστούλας, Ναβάρο, Ματούσιακ.

Διαιτητής: Δημήτρης Κύρκος (ΣΔΠ Ηπείρου)

Βοηθός διαιτητής: Δαμιανός Ευθυμιάδης (ΣΔΠ Πιερίας), Δημήτρης Τάτσης (ΣΔΠ Ηπείρου)

Τέταρτος διαιτητής: Σπύρος Σελίμος (ΣΔΠ Λακωνίας)

Κίτρινες κάρτες: Ροζέριο 45' +1', Χούλι 48', Χουανίτο 53' (Αστέρας Τρίπολης), Μιραλάς  39', Μέγκιερι 40' , Φουστέρ 89' (Ολυμπιακός)   

Κόκκινες κάρτες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου