28 Νοε 2011

Βαλβέρδε: "Το φταίξιμο είναι του προπονητή"

Στον εαυτό του έριξε την ευθύνη ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, για την κάκιστη εμφάνιση των Πειραιωτών στον ήττα από τον Αστέρα στην Τρίπολη, ενώ χαρακτήρισε το συγκεκριμένο ματς ως το χειρότερο επί της θητείας του στο λιμάνι.
Δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό του ο Ισπανός κόουτς του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την ήττα στην Τρίπολη και ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογεί για την πολύ κακή απόδοση των ποδοσφαιριστών του στο ματς με τον Αστέρα.
Πιο αναλυτικά, ο "Βάσκος" είπε:


"Το σίγουρο είναι ότι δεν κάναμε καλό παιχνίδι ήμασταν αρκετά κακοί, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, έιχαμε δυσκολία να βγούμε μπροστά, και ο Αστέρας ενώ δεν είχε ευκαιρίες σε μια αντεπίθεση κατάφερε να βάλει γκολ. Το κυριότερο δε δημιουργήσαμε ευκαιρίες, δε μπήκαμε στο παιχνίδι κι αυτό ήταν υπέρ του αντιπάλου.

Στο 2ο ημίχρονο προσπαθήσαμε με κάποιες αλλαγές να βρούμε τρόπους, όμως δύσκολα μπαίναμε στην περιοχή του Αστέρα. Μετά το 2ο γκολ βιαζόμασταν και πλέον είχαμε πίεση. Πληρώσαμε το γεγονός ότι στο 1ο ημίχρονο ξεκινήσαμε όπως δεν έπρεπε να ξεκινήσουμε.

Η αλήθεια είναι πως αυτή τη στιγμή έχουν γίνει τα πράγματα δύσκολα για μας για το πρωτάθλημα, αυτή η ήττα ήρθε μετά από μια μεγάλη νίκη στην Ευρώπη που γέμισε αισιοδοξία τους οπαδούς μας. Παρόλα αυτά θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να παλεύουμε για το πρωτάθλημα και να βάλουμε στο μυαλό μας τι πρέπει να κάνουμε όταν το ματς δε μας πηγαίνει.

Το φταίξιμο είναι πάντα του προπονητή. Γιατί ξέρανε οι παίκτες πως θα έπρεπε να κάνουν το ίδιο που έκαναν στη Μαρσέιγ αλλά θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι παίκτες δεν ήταν τόσο δυναμικοί όπως ήταν στη Γαλλία, όμως το φταίξιμο είναι του προπονητή. Η μεγάλη διαφορά των 2 παιχνιδιών είναι ότι στη Μαρσέιγ έπρεπε να περιμένουμε ενώ εδώ έπρεπε να βγούμε εμείς στην επίθεση και δεν το καταφέραμε".

Για τον Μέγκιερι:

"Δεν έχω να σχολιάσω κάτι για το Μέγκερι. Ο κόσμος στέκεται πολύ στα λάθη του τερματοφύλακα. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπολόγισε καλά στο 2ο γκολ αλλά όλοι οι παίκτες κάνουν λάθη. Για το 1ο γκολ δεν είμαι σίγουρος ότι φταίει, μπορεί να έσκασε η μπάλα. Ο Μέγκερι είναι πολύ νέος και έχει αναλάβει ευθύνες, πολλοί παίκτες όμως έχουν κάνει σήμερα λάθη".

Για το τι έφταιξε:

Όταν χάνεις μπορεί να σταθείς σε πολλούς τομείς ότι φταίνε, όπως η κούραση, οι τραυματίες, όμως όλα αυτά ακούγονται δικαιολογίες. Αν είχαμε παίξει καλά όμως και ας χάναμε θα λέγαμε ότι παίξαμε. Όμως κάναμε το χειρότερο ημίχρονο όσο είμαι προπονητής.

Μας έχουν προβληματίσει οι τραυματισμοί όμως δεν είναι όλοι ίδιοι ή όλοι μυικοί. Όμως δεν είναι και φυσιολογικό που έχουμε 3 εγχειρήσεις σε γόνατο. Όμως αυτό δεν έχει σχέση με σήμερα".

Για την συνέχεια της σεζόν:

"Ο Παναθηναϊκός είναι 5 βαθμούς μπροστά, είναι σημαντικοί βαθμοί, όμως τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο και δε μπορούμε να πούμε τι θα συμβεί. Στο ποδόσφαιρο δεν είναι τίποτα γραμμένο. Στο Τσάμπιονς Λιγκ έχουμε χάσει 2 παιχνίδια κι όμως τώρα παίζουμε για την πρόκριση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου