21 Νοε 2011

redplanet.gr || Βαλβέρδε: "Γλυκόπικρη γεύση"


Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, στάθηκε στην ατυχία του Ολυμπιακού στο ματς με τον Παναθηναϊκό, ενώ τόνισε ότι το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα, στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το "αιώνιο" ντέρμπι.
Ο Ολυμπιακός ήταν άτυχος αφού με 22-6 τελικές προσπάθειες "κατάφερε" να αναδειχθεί ισόπαλος (1-1) με τον Παναθηναϊκό. Σε αυτό το γεγονός στάθηκε ο προπονητής της ομάδας, Ερνέστο Βαλβέρδε, στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το τελευταίο σφύριγμα του Γιάχου.
Αναλυτικά ο Ερνέστο Βαλβέρδε είπε:

Για την γεύση που του αφήνει το ματς:

"Τα δώσαμε όλα για να κερδίσουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ήταν καλό παιχνίδι με ευκαιρίες περισσότερες για εμάς και λιγότερες για τον ΠΑΟ. Ήταν γρήγορο παιχνίδι που ευχαριστήθηκε ο κόσμος. Η γεύση που μας μένει είναι γλυκόπικρη γιατί προσπαθήσαμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Το διεκδίκησαν και οι δύο ομάδες, όμως ειλικρινά πως έπρεπε να κερδίσουμε σήμερα. Είναι η πρώτη φορά που βλέπω ντέρμπι με τόσες τελικές ευκαιρίες. Συνήθως βλέπουμε κλειστό παιχνίδι. Αναγνωρίζω την καλή δουλειά του αντιπάλου. Είχαν εξαιρετική άμυνα και ο τερματοφύλακας τους ήταν πολύ καλός".



Που αποδίδει το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν πέτυχε και 2ο γκολ παρά τις ευκαιρίες:

"Και στο πρώτο ημίχρονο μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε. Είχε δοκάρι ο ΠΑΟ, όπως και εμείς. Προσεγγίσαμε πολλές φορές την εστία για να πάμε με καλύτερο αποτέλεσμα στο ημίχρονο. Παίξαμε πολύ καλά ομαδικά και στα δύο ημίχρονα. Και ο Παναθηναϊκός έχει καλούς παίκτες. Είχαμε πολλές προσπάθειες να γυρίσουμε το ματς. Κάποιες χαμένες ευκαιρίες οφείλονται στην επιτυχία του τερματοφύλακα και των αμυντικών του ΠΑΟ και άλλες στην δικιά μας αποτυχία. Εγώ έχω συγχαρεί τους παίκτες που γιατί έπαιξαν καλά και θα με στεναχωρούσε αν δεν είχαμε κάνει ευκαιρίες. Είμαι στεναχωρημένος που δεν πήραμε το αποτέλεσμα όμως".

Για την απουσία του Ιμπαγάσα και αν επηρέασε:

"Αν δεν κάναμε τέτοιο παιχνίδι και δεν είχαμε ευκαιρίες θα είχε νόημα η ερώτηση. Τώρα με τόσες φάσεις και το υψηλό επίπεδο του Μακούν, δείξαμε πως δεν έχουμε ανάγκη μόνο τον Ιμπαγάσα. Σίγουρα θα θέλαμε να τον έχουμε μαζί μας".



Για το αν πιστεύει πως το πρωτάθλημα είναι δύσκολο:

"Αυτός που προηγείται έχει και το πλεονέκτημα. Ο Παναθηναϊκός έχει το +2 και είναι πιο κοντά στο στόχο του αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο. Το καλοκαίρι όταν αποκλείστηκε ο ΠΑΟ οι φίλαθλοι μας πανηγύρισαν, εγώ όμως καθόλου. Θα ήθελα να έχουν παιχνίδι και να ήταν πιο κουρασμένοι. Εμείς έχουμε και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Προετοιμαζόμαστε για δύο παιχνίδι. Όταν μια ομάδα έχει το μυαλό της μόνο στο πρωτάθλημα και παίζει καλά, είναι πολύ καλύτερα και το βλέπετε στον Παναθηναϊκό. Όπως και να 'χει, αν παίζουμε όπως σήμερα θα είμαστε κοντά στο να πάρουμε το πρωτάθλημα".



Για τον Μόνχε που παρά την καλή απόδοση με τον Άρη δεν έπαιξε:

"Όταν έχουμε κερδίσει, στην συνέντευξη Τύπου νιώθω σαν πρωταθλητής κόσμου. ¨Οταν δεν έχουμε κερδίσει ρωτάμε αν μπορούσε να γίνει κάποια αλλαγή. Αν είχαμε κάνει ένα απαίσιο παιχνίδι, αυτές οι ερωτήσεις θα είχαν περισσότερη σημασία. Μετά από αυτό το ματς που κάναμε δεν έχουν τόσο νόημα. Σήμερα δεν βάλαμε το Μόνχε και θα μπορούσαμε αν το βάζαμε να κερδίζαμε 5-1. Κανείς δεν ξέρει. Μπορεί να μας βοηθήσει στο μέλλον, αλλά προτιμούσαμε να μείνει εκτός και να παίξει σε άλλα παιχνίδια όταν θα έχει προσαρμοστεί".

Για το αν θα καθιερωθεί μια για πάντα ο Μέγκιερι:

"Εξαρτάται! Όλοι περνάμε υπό συνεχείς εξετάσεις. Είμαι ευχαριστημένος πάντως".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου