21 Νοε 2011

redplanet.gr || Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-1


Ο Ολυμπιακός έπαιξε μονότερμα τον φοβισμένο Παναθηναϊκό από το 30' και μετά, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, την οποία άξιζε, βάσει της συνολικής εικόνας του ντέρμπι. Άνοιξε το σκορ ο Ζέκα (17'), ισοφάρισε το ματς ο Τζεμπούρ (47').
Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, είχε την κατοχή της μπάλας, δημιούργησε περισσότερες φάσεις για γκολ, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι φρόντισαν να παίξουν κυρίως με αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Ζέκα στο 16'. Από το 30' και μετά όμως οι Πειραιώτες ήταν καταιγιστικοί, "στρίμωξαν στα σχοινιά" τους πράσινους, μπόρεσαν γρήγορα να ισοφαρίσουν με τον Τζεμπούρ με το ξεκίνημα του δεύτερου 45λέπτου(47'), αλλά δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα για δεύτερη φορά, παρά τις ευκαιρίες που είχαν (22-6 οι τελικές προσπάθειες), με το ντέρμπι να λήγει ισόπαλο 1-1.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρά την απουσία του Ιμπαγάσα από την αποστολή δεν προτίμησε ούτε τον Γέστε, ούτε τον Φουστέρ για τον ρόλο του Αργεντινού. Απεναντίας έριξε στην μάχη τον Μακούν, με τον Καμερουνέζο στην κορυφή του τριγώνου στην τριάδα των χαφ στο σύστημα 4-3-3 με το οποίο παρέταξε τον Ολυμπιακό στο χορτάρι.

Ο Μέγκιερι υπερασπίστηκε την εστία των ερυθρολεύκων, ο Τοροσίδης ήταν στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Χολέμπας στο αριστερό και οι Αβραάμ - Μέλμπεργκ το δίδυμο των στόπερ. Ορμπάιθ, Μοδέστο και Μακούν ήταν η τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο Φουστέρ στην δεξιά πτέρυγα της επίθεσης, ο Μιραλάς σε αντίστοιχο ρόλο αριστερά, με τον Τζεμπούρ σε θέση φουνταριστού.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο δεν υπήρχαν εκπλήξεις, καθώς ο Ζεσουάλδο Φερέϊρα κατέβασε την ομάδα του όπως αναμενόταν. Σύστημα 4-4-2 για τους πράσινους με τον Καπίνο κάτω από τα γκολπόστ, τον Μαρίνο δεξιά στην άμυνα, τον Σπυρόπουλο αριστερά και τους Μπουμσόνγκ - Σαριέγκι στην καρδιά της οπισθοφυλακής. Σιμάο και Κατσουράνης ήταν οι δύο κεντρικοί χαφ, ο Ζέκα στην δεξιά πτέρυγα, ο Κουΐνσι αριστερά και οι Λέτο - Κλέϊτον οι δύο προωθημένοι.

Το ματς

Την πρωτοβουλία ο Ολυμπιακός, το γκολ ο ΠΑΟ

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα σημειώθηκε μόλις στο τρίτο λεπτό και ανήκε στον Ολυμπιακό. Ο Μακούν κέρδισε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού και προς τα δεξιά, αλλά η απευθείας εκτέλεση του Χολέμπας πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καπίνο. Οι ερυθρόλευκοι επέβαλαν από την αρχή τον ρυθμό τους, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά ο Παναθηναϊκός παίζοντας στην κόντρα ήταν αυτός που έγινε απειλητικός δύο φορές μέσα σε ένα λεπτό με πρωταγωνιστή τον Κουΐνσι. Στο 13' ο Μέγκιερι με σωτήρια έξοδο πρόλαβε τον Γκανέζο και ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Αβραάμ να τον σταματήσει με τάκλιν αυτοθυσίας. Στο 16' όμως ο Κουΐνσι έφυγε από δεξιά, ξεπέρασε και το εμπόδιο του Παπαδόπουλου και έδωσε έτοιμο γκολ στον Ζέκα, οποίος άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους (0-1).

Το δοκάρι του Λέτο και το ερυθρόλευκο ρεσιτάλ αστοχίας

Στο 18' ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά η κεφαλιά του Τζεμπούρ από την καλοζυγισμένη σέντρα του Τοροσίδη έφυγε λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι της πράσινης εστίας. Οι Πειραιώτες συνέχιζαν να πιέζουν για την ισοφάριση αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έχασε την μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τέρματα του, όταν ο Λέτο με σουτ στο 28' έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μέγκιερι. Ο Ολυμπιακός απάντησε αμέσως μετά, πρώτα με το σουτ του Μοδέστο να κοντράρετε στα αντίπαλα σώματα αμυντικών στο 30' και ένα λεπτό αργότερα με τον Τζεμπούρ να αναγκάζει τον Καπίνο σε σωτήρια επέμβαση στο πλασέ που επιχείρησε ο Αλγερινός μέσα από την μεγάλη περιοχή.

Το γήπεδο είχε κατηφορίσει με τον Ολυμπιακό να χάνει τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη. Στο 34', ύστερα από κόρνερ του Χολέμπας η μπάλα έφτασε στον Φουστέρ και ο Ισπανός με κεραυνό από το ύψος της μεγάλης περιοχής την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι του Καπίνο. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, πρώτα ο Τζεμπούρ και στη συνέχεια ο Μιραλάς δεν κατάφεραν να σκοράρουν και το μόνο κέρδος των γηπεδούχων ήταν ένα κόρνερ. Παρά την πίεση που ασκούσαν οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν να βρουν τα αντίπαλα δίχτυα και η λήξη του πρώτου ημιχρόνου έβρισκε τον ΠΑΟ να είναι μπροστά στο σκορ με 0-1 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

"Βόμβα" του "τρομοκράτη" και ξανά κατηφόρα...

Με την έναρξη της επανάληψης ο Τζεμπούρ κατάφερε ότι δεν μπόρεσαν οι ερυθρόλευκοι στις πολλές κλασικές ευκαιρίες του πρώτου μέρους. Στο 47' ο Μιραλάς δέχτηκε την μπάλα από πάσα του Μακούν, μπήκε από αριστερά στην περιοχή, την γύρισε στον επερχόμενο Αλγερινό στράικερ και ο τελευταίος δεν δυσκολεύτηκε να τη στείλει στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας το ματς σε 1-1 για τον Ολυμπιακό. Η είσοδος του Γέστε στο ματς (είχε πάρει τη θέση του Ορμπάιθ στην ανάπαυλα) είχε φέρει καλύτερη ισορροπία στον χώρο του κέντρου για τους Πειραιώτες, οι οποίοι πλέον έπαιζαν στο μισό γήπεδο τους πράσινους.  

Στο 61' ο Βάσκος χαφ εκτέλεσε ένα φάουλ από δεξιά, ο Μέλμπεργκ έπιασε την κεφαλιά αλλά δεν κατάφερε να βρει στόχο, στέλνοντας την άουτ. Ο Ολυμπιακός πίεζε ασφυκτικά για ένα δεύτερο γκολ και ο Παναθηναϊκός... υπέφερε στο χόρτο. Ο Φερέϊρα στο 63' αντικατέστησε τον Κλέϊτον με τον Βύντρα θέλοντας να ενισχύσει τα μετόπισθεν της ομάδας του αλλά στην αμέσως επόμενη φάση της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ, όταν ο Μιραλάς αστόχησε σε τετ - α - τετ με τον Καπίνο, έπειτα από καταπληκτική κάθετη πάσα 20 μέτρων από τον Αβραάμ.

Ο Καπίνο έσωσε τον βαθμό για τον ΠΑΟ

Στο 75' ο Πάντελιτς αντικατέστησε τον Μακούν, με τον Φουστέρ να οπισθοχωρεί λίγα μέτρα πιο πίσω προς το κέντρο. Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ο Σέρβος τροφοδότησε τον Φουστέρ, αυτός με την σειρά του τον Μιραλάς, αλλά σουτ του Βέλγου από αριστερά έδιωξε σε κόρνερ ο Καπίνο. Λίγο αργότερα ο Λέτο προσπάθησε να γίνει απειλητικός αλλά το σουτ που επιχείρησε από τα πλάγια πέρασε άουτ.

Στο 83' ο Καπίνο έκανε την επέμβαση του αγώνα, όταν ύστερα από σέντρα του Τοροσίδη, Βύντρα και Φούστερ έπεσαν πάνω στη μπάλα, αυτή πήρε πορεία προς τα δίχτυα αλλά ο νεαρός πορτιέρο με εξαιρετική επέμβαση χαμηλά στην αριστερή του γωνία, έδιωξε σε κόρνερ. Η αλλαγή του Φουστέρ με τον Αμπντούν στο 85' δεν είχε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους, καθώς ο Αλγερινός όσες φορές έγινε κάτοχος της μπάλας, υπέπεσε σε λάθη...

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης οι ερυθρόλευκοι είχαν μοναδική ευκαιρία να πάρουν το ματς αλλά ο Μιραλάς δεν γύρισε σωστά την μπάλα στον Τζεμπούρ που βρισκόταν μόνος του στο ύψος του πέναλτι! Χάθηκε ένα σίγουρο γκολ και μαζί η τελευταία ελπίδα του Ολυμπιακού να φύγει νικητής από ντέρμπι. Το τελευταίο σφύριγμα του Γιάχου σφράγισε τις προσπάθειες των δύο αντιπάλων, οι οποίες αποτυπώθηκαν στο τελικό 1-1 και άφησε τους Πειραιώτες να συλλογίζονται πόσες καλές στιγμές σπατάλησαν (22-6 οι τελικές...) για φύγουν με τους τρεις βαθμούς της νίκης από το τερέν του "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγκιερι, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Τζεμπούρ, Μιραλάς, Φουστέρ (85' Αμπντούν), Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Ορμπάιθ (46' Γέστε), Τοροσίδης, Μακούν (75' Πάντελιτς).

Αναπληρωματικοί: Κοστάνσο, Μανιάτης, Πάντελιτς, Μαρκάνο, Μόνχε, Γέστε, Αμπντούν.

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καπίνο, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Λέτο, Κουΐνσι, Ζέκα, Μαρίνος (85' Καραγκούνης, 90+3' Βιτόλο), Σιμάο, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος, Κλέιτον (63' Βύντρα).

Αναπληρωματικοί: Καρνέζης, Καντέ, Βιτόλο, Βύντρα, Καραγκούνης, Πετρόπουλος, Μαυρίας.

Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος (Χίου)

Βοηθοί διαιτητές: Χρήστος Ακρίβος (Αθηνών), Χρήστος Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

Τέταρτος διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)

Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχάλης Καλαθενός (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες κάρτες: Τζεμπούρ, Μιραλάς, Φουστέρ, Αβραάμ (Ολυμπιακός) - Καπίνο, Λέτο, Καραγκούνης, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης (Παναθηναϊκός).

Κόκκινες κάρτες: -

Τα γκολ του αγώνα:



Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου