30 Αυγ 2011

RED-DNA | "Μαθια : Θα σας κανω ενα μαγικο!"

Καλησπερα σας,
Ειναι να απορει κανεις με αυτα που συμβαινουν στον Ολυμπιακο φετος με τα μεταγραφικα.Ηταν τελος Απριλη,ο Ολυμπιακος ηταν πλεον και μαθηματικα εστεμμενος πρωταθλητης και η πρωτη βομβα εσκασε σε ανυποπτη στιγμη.

"Η ΠΑΕ Ολυμπιακος ανακοινωνει την προσθηκη στην θεση του τεχνικου διευθυντη τον Ε.Μαθια."


Ενας ανθρωπος που μεσα απο το μεταγραφικο του μαγικο καπελο εφερε στην Λιβερπουλ,οπου και εργαστηκε για 5 χρονια στο πλαι του Μπενιτεθ, παιχτες οπως ο Φερναντο Τορες,ο Τσαμπι Αλονσο,ο Λουκας,ο Ακουιλανι,o Mασερανο,ο Ρεινα και δεν συμμαζευεται. Ενας "κονετζης" πολυτελειας ερχοταν στην Αλεξανδρας με ενα σακι γεματο λυσεις.Πρωτη του δουλεια,η ενισχυση ενος ηδη καλοστημενου ροστερ και η αποδεσμευση πολλων (παρα πολλων) αχρειαστων για το εν λογω ροστερ συμβολαιων ειτε με μεταγραφη ειτε με δανεισμο.

Υποθεση Φ.Κοστανζο
Ο καιρος περνουσε,εφτασε τελος Ιουνιου,τα ονοματα απο την "ατζεντα" του ετρεχαν καθε μερα τα πρωτοσελιδα (μετρησα 250+ ονοματα σε 40 μερες δουλειας του Μαθια) και ο Ολυμπιακος σε 10 μερες θα ξεκινουσε προετοιμασια.Η ομαδα την συγκεκριμενη στιγμη ΔΕΝ ειχε τερματοφυλακα.Λιγο ο παραλογισμος του Παρντο,λιγο η κακη εκτιμηση οτι πρεπει να δαπανηθει μεγαλο ποσο στην δεδομενη χρονικη στιγμη για την θεση οδηγησαν τον Μαθια με κινησεις-αστραπη (καπου 15 μερες ψησιμο) να κλεισει τον Φ.Κοστανζο.Διεθνης Αργεντινος,πολλες παρουσιες στην Βασιλεια και βασικος για περιπου 4 χρονια σε οσες ομαδες αγωνιστηκε.Η επιλογη φανηκε καλη αλλα ... πανακριβη.Περι τα 700χιλ/χρονο θα εχει λαμβανην ο Φρανκο,με τον Μαθια να βαζει χερια και ποδια στην πυρα οτι ο παιχτης ΘΑ ειναι ο καλυτερος κιπερ στην ιστορια του Ολυμπιακου.

ΠΟΥΦ και εξαφανιστηκε part I
Απο εκεινη την ημερομηνια (τελη Ιουνιου) εως και τα τελη Ιουλιου ο Μαθια ΧΑΘΗΚΕ απο προσωπου Γης.Οι παιχτες που ηταν για αποχωρηση ΔΕΝ αποχωρησαν απο το ροστερ,συζητησεις επεσαν στο κενο,μανατζερ εκνευριστηκαν με την σταση του και ο Ισπανος δηλωνε AFK (Away From Keyboard) απο καθε δραστηριοτητα που απαιτουσε την προσοχη του.

Ο Ολυμπιακος με την βοηθεια του Κοβασεβιτς εκλεισε τους 3 Σερβους,η προετοιμασια αρχισε,ο Βαλβερδε αρχισε να γκρινιαζει μεχρι και την ελευση του Μαρκανο που ηταν προσωπικη του επιλογη.Μετα απο 2 μερες διαπραγματευσεων ο Μαρκανο επιασε λιμανι με δανεισμο και η περιπτωση ενος αλλου Ισπανου του Ντιντακ της Μιλαν επεσε στο κενο.ΚΑΙ ΠΑΛΙ ομως σε ολα αυτα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κανενας Μαθια στο backround.

ΠΟΥΦ και εξαφανιστηκε part 2
Τα "σερι" φιλικα ξεκινουν,η ομαδα βρισκει πατηματα και αποφασιζεται περαιτερω ενισχυση στον αξονα λογω της ηλικιας του Ιμπαγασα,της αδυναμιας πλην του Μοντεστο να παιξει καποιος αλλος αμ.χαφ και το καταστροφικο δεκαημερο του Ουρταδο που τον οδηγει εκτος ροστερ. Η αναζητηση ξεκινα και ο Ολυμπιακος ΠΑΛΙ ΧΩΡΙΣ την παρεμβαση Μαθια κλεινει ΑΛΛΟΝ ΕΝΑΝ ΙΣΠΑΝΟ.Ο Γεστε αφηνει τα πετροδολαρα και πιανει λιμανι.
Υποθεση Μακουν.
Σιωπη ασυρματου απο την κοκκινη ΠΑΕ για αλλον ενα μηνα οπου φτανουμε στο περασμενο σ/κ οπου και με μια δυνατη "μαλλον προεδρικη" ρελανς ο Ολυμπιακος κλεινει παιχτη απο την Πρεμιερ Λιγκ,τον Μακουν,εναν παιχτη που ο Μαθια προ 3ετιας ειχε προτεινει στον Μπενιτεθ ως ιδανικο αντι-Τσαμπι Αλονσο! Αλλα οχι....
Ουτε αυτη την φορα ειχε συνεργεια στο "εγκλημα" ο Ισπανος.Ακομα ειναι χαμενος σε καποιο Καταλανικο σοκακι.

Αποψη
Τονισα αυτα τα "ιστορικα" δεδομενα για τον Μαθια για να αποδειξω την ανεπαρκεια του μεταγραφικου πλανου του Ολυμπιακου.Ενα πλανο ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ λογικη.
Σου δινει την εντυπωση οτι το προβλημα ηταν "οικονομικο" εως τον αποκλεισμο του Παναθηναικου και με τα +5εκ απο την ΟΥΕΦΑ βγηκαμε απο την μεταγραφικη ναρκη και ενεργοποιηθηκαμε παλι.Θα περιμενε κανεις οτι το "μεγαλυτερο κονε" που ειχες ποτε , σε μια μεταγραφη οπως του Μακουν που απαιτει "ψησιμο",οικονομικη υπερβαση και πεισμα,θα φανει χρησιμο.

ΑΛΛΑ ΟΧΙ........................



Ο Μαθια θα πληρωθει 400χιλ για 11 μηνες παρουσιας του στην Αλεξανδρας για να κλεινει τις "βομβες" ο μαθητευομενος μανατζερ Ζηκος,που η σχεση του με τον Μακουν ειναι η αποθεραπεια του Καμερουνεζου για εναν παλιο τραυματισμο στο κεντρο που ειναι μετοχος ο Δικεφαλος(ή μαλλον διπροσωπος) Ακης στο Μονακο!Κατι σαν να τανε μαζι φανταροι!
Ιμπανο-φερνει επικινδυνα η περιπτωση Μαθια,δεν ξερω πλεον τι παιχνιδια παιζονται εκ Ισπανιας μερια στην πλατη της διοικησης και ουτε θελω να μαθω αρκει να μην επηρεαστουν τα αποδητηρια.

Το αποτελεσμα της επιμονης στην θεση του Μαθια?
  • 12 συμβολαια χωρις μελλον για την επερχομενη σεζον,καρφωμενα στα γραφεια της ΠΑΕ,5 εκ των οποιων ακουμπανε το 1εκ/χρονο.
  • Η καλυτερη μεταγραφικη κινηση του καλοκαιριου,επετευχθη στις 29 Αυγουστου και ο παιχτης ΔΕΝ εκανε προετοιμασια.
  • Εκτεθημενη η διοικηση μεσα απο κινησεις με ελλιπη γνωση,οπως η καθοριστικη κινηση με τον Κοστανζο,που βαση εμφανισεων δεν αξιζει φανελα βασικου.


ΥΓ : Για να γυρισουμε το θεμα στον προπονητη και να αφησουμε ενα αναπαντητο ερωτημα,να εχεις 8 συμβολαια στον αξονα που ξεπερνουν τα 8εκ/χρονο να ζητας να κοπει το ενα για να φερεις ΔΑΝΕΙΚΟ 32 χρονων παιχτη?
ΟΕΟΕΟΕ η μιζες ειναι αμετρητες μυτογκα Ισπανε.






3 σχόλια:

  1. Πεστα ρε μεγαλε για ολα φταιει ο Βαλβερδε!
    Εχω πληροφοριες (απο καλες ακριες) πως για το ΔΝΤ στην Ελλαδα φταιει ο Βαλβερδε μη σου πω και για τον τυφωνα Αιριν ο μυτογκας Ισπανος εχει βαλει το χερακι του!

    Keep going!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αληθεια για την βλακεια που εχεις στο κεφαλι σου και γραφεις αυτο για τον Βαλβερδε ποιος φταιει? Α, ναι ξερω..ο Βαλβερδε σαφως.

    Ντροπη λιγο ρε. Ντροπη. Τετοιους "Ολυμπιακαρες" σαν και σενα ουτε να τους φτυσω δεν θελω γιατι λυπαμαι το σαλιο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προφανως και δεν ξερεις αναγνωση αν απο αυτο το αρθρο καταλαβες οτι βριζω τον Βαλβερδε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή