29 Αυγ 2011

SPORT24.GR | "Τελειώνει" δυνατά με Ορμπάιθ - Φεύγει ο Ουρτάδο


Ο Πάμπλο Ορμπάιθ θα είναι η τελευταία μεταγραφή του Ολυμπιακού εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Τι θα γίνει με Ριέρα, Τοροσίδη, το "αντίο" των Ουρτάδο, Ρόμενταλ, το ξεκαθάρισμα, ο σίγουρος ο Αμπντούν και γιατί δεν θα αποκτηθεί φορ. Όλο το ρεπορτάζ στο Sport24.gr.




Διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου και μαζί με το καλοκαίρι, τελειώνουν και οι μεταγραφές. Στον Ολυμπιακό φυσικά, κοιτούν μέχρι και την τελευταία στιγμή πως θα ενισχύσουν την ομάδα και ο Μακούν φαίνεται πως δεν θα είναι η τελευταία προσθήκη.
Το δήλωσε άλλωστε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην παρουσίαση του Μακούν, πως έρχεται και άλλη -μεταγραφική- έκπληξη. Ο λόγος φυσικά για τον Πάμπλο Ορμπάιθ.


Ο αρχηγός της Αθλέτικ Μπιλμπάο, έχει συμφωνήσει με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και αναμένεται τις επόμενες ημέρες (ακόμη και την Δευτέρα το βράδυ) να ανακοινωθεί από την "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ.
Ο Ισπανός αμυντικός μέσος είναι ο εκλεκτός του Ερνέστο Βαλβέρδε για να κλείσει το κενό στα χαφ και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, μαζί με τον Μακούν, αποτελούν δύο πολύ εξαιρετικές λύσεις για την συγκεκριμένη θέση. Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως ο Ορμπάιθ είναι ένας παίκτης πρώτης γραμμής, με πολλές παραστάσεις από την Πριμέρα Ντιβισιόν και μπορεί πραγματικά να βοηθήσει τον Ολυμπιακό στο Champions League και στις δύσκολες απαιτήσεις της σεζόν.
Έτσι λοιπόν, τόσο οι άνθρωποι των Πρωταθλητών Ελλάδας, όσο και το τεχνικό επιτελείο, αλλά και οι φίλαθλοι, μπορούν να είναι άκρως ικανοποιημένοι, που τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών, προστέθηκαν στο ρόστερ δύο σημαντικοί παίκτες που παίζουν στην μεσαία γραμμή. Εκεί που πονούσε η ομάδα τα τελευταία χρόνια.


"Αντίο" από Ουρτάδο, Ρόμενταλ
Την ώρα που ο Πάμπλο Ορμπάιθ είναι έτοιμος να "κλείσει" στον Ολυμπιακό, ο Ουρτάδο ετοιμάζει βαλίτσες για νέες πολιτείες. Ο Ισπανός άσος μετά από συζητήσεις που είχε με ανθρώπους της Πειραϊκής ομάδας, είναι πολύ κοντά στην πόρτα της εξόδου.
Μετά από ένα χρόνο στο Λιμάνι, ο Ουρτάδο δεν έπεισε με την παρουσία του και πλέον θα φορέσει την φανέλα μιας άλλης ομάδας. Τον ίδιο δρόμο θα πάρει και ο Ντένις Ρόμενταλ, αφού τα βρήκε με την ΠΑΕ και όλα δείχνουν συναινετικό διαζύγιο.
Δεν πάει για φορ
Σ' ότι αφορά στην απόκτηση του σέντερ φορ, όλα δείχνουν πως οι Πειραιώτες θα συνεχίσουν τη σεζόν με τους ποδοσφαιριστές που έχουν στο ρόστερ τους.
Οι άνθρωποι της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ, έψαξαν και εξέτασαν πολλές από τις λύσεις που είχαν στα χέρια τους, όμως δεν βρήκαν κάποια περίπτωση ποδοσφαιριστή που να ξεχωρίζει και να μπορεί να κάνει την διαφορά τη νέα χρονιά.
Από την στιγμή λοιπόν, που δεν βρέθηκε μια αξιόλογη περίπτωση και ένας ποδοσφαιριστής καλύτερος από τον Μάρκο Πάντελιτς, δεν υπήρχε και λόγος να γίνει η μεταγραφή. Γι' αυτό και ο Ολυμπιακός θα πορευτεί με το υπάρχον υλικό. Τζιμπούρ, Μιραλάς και Πάντελιτς, δεν είναι και άσχημες λύσεις.
Όλα αυτά βέβαια αν δεν βρεθεί κάτι... καλό την τελευταία στιγμή (δύο 24ωρα απομένουν), αφού σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα. Όπως δείχνουν τα πράγματα τώρα, ο Ορμπάιθ θα είναι η τελευταία μεταγραφή του Ολυμπιακού.


Σίγουρος ο Αμπντούν
Εκτός πάντως από τον Μακούν και τον Ορμπάιθ, παίκτης του Ολυμπιακού πρέπει να θεωρείται και ο Τζαμέλ Αμπντούν, καθώς από την "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ δεν υπάρχει η παραμικρή ανησυχία για την συγκεκριμένη περίπτωση.
Ο Αλγερινός άσος προπονείται τις τελευταίες ημέρες στου Ρέντη με την φόρμα του Ολυμπιακού και αναμένεται να υπογράψει το συμβόλαιο που του προσφέρει η ομάδα και να ανακοινωθεί επίσημα από την ΠΑΕ.
Πρόκειται για άλλη μια εξαιρετική και έξυπνη μεταγραφή, που θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό επιθετικά, στην απαιτητική χρονιά που ξεκινά.
Μένουν Ριέρα, Τοροσίδης
Όσο για τους Ριέρα και Τοροσίδη, όπου το καλοκαίρι υπήρξαν αρκετές φήμες για προτάσεις από το εξωτερικό, όπως όλα δείχνουν θα παραμείνουν στην ομάδα του Πειραιά.
Ο Ισπανός μπορεί να βρέθηκε στο στόχαστρο της Γαλατάσαραϊ σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Τουρκία, όμως στην πραγματικότητα δεν υπήρχε κάποια πρόταση από τον σύλλογο της Κωνσταντινούπολης. Γι' αυτό λοιπόν τον λόγο, ο πρώην άσος της Λίβερπουλ θα παραμείνει στον Πειραιά, κάτι που θα συμβεί και με τον Τοροσίδη.
Οι ξένες ομάδες που ενδιαφέρονται για τον "Τόρο" είναι αρκετές, όμως πρόταση δεν έχει φτάσει στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας και αν δεν συμβεί κάτι συνταρακτικό θα συνεχίσει να φορά την "ερυθρόλευκη" ριγωτή φανέλα.
Τι γίνεται με τους δανεικούς
Εκτός από τις προσθήκες πάντως, στον Ολυμπιακό απασχολούνται και με τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που δεν υπολογίζονται ή έστω έχει κριθεί πως καλύτερα θα πρέπει να δοθούν δανεικοί σε κάποιες άλλες ομάδες.
Ποια είναι τα δεδομένα; Οι "ερυθρόλευκοι" μιλούν με τον ΟΦΗ, τόσο για τον δανεισμό του Κατάι, όσο και για τον Νέμεθ, όμως οι δύο ποδοσφαιριστές είναι πραγματικά περιζήτητοι. Οι σύλλογοι που θέλουν να τους εντάξουν στο δυναμικό τους είναι πολλοί και τις επόμενες ώρες όλα θα ξεκαθαρίσουν.
Αντίθετα, δεν υπάρχει κάποια πρόταση για τους Σοϊλέδη, Σταμόγιαννο, Ν. Παπαδόπουλο και Γκαλίτσιο και το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά τον τελευταίο. Ο πρώην άσος της ΑΕΛ, κάθε χρόνο γίνεται κατά 400.000 ευρώ πλουσιότερος και οι Πρωταθλητές Ελλάδας θέλουν να ξεφορτωθούν το συμβόλαιό του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου