28 Αυγ 2011

REDPLANET.GR | Έρχεται στην Αθήνα ο Μακούν!

Η μεταγραφική βόμβα του καλοκαιριού είναι έτοιμη να... εκραγεί! Ο Ζαν Μακούν έρχεται στην Ελλάδα το απόγευμα και ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να ντύσει στα ερυθρόλευκα τον αμυντικό μέσο που τόσο ήθελε!






Στην Αθήνα αναμένεται απόψε (Κυριακή 28/8) το απόγευμα το μεταγραφικό "μπαμ" του καλοκαιριού, Ζαν Μακούν. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε προσωπικά την μεταγραφή του Καμερουνέζο χαφ και ήρθε σε οριστική συμφωνία με τον σύλλογο της Άστον Βίλα, ύστερα από την επιθυμία τόσο του Ερνέστο Βαλβέρδε, όσο και του φίλαθλου κόσμου του Ολυμπιακού, για έναν παικταρά ανασταλτικό μέσο, ο οποίος θα κάνει την διαφορά στον χώρο της μεσαίας γραμμής της ομάδας.
Η συμφωνία ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Άστον Βίλα για την μεταγραφή του Ζαν Μακούν είναι οριστική και ο Αφρικανός ποδοσφαιριστής αναμένεται το απόγευμα της Κυριακής (28/8) στην Αθήνα ώστε να συναντήσει τους ανθρώπους της πειραϊκής ΠΑΕ για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τους Πρωταθλητές Ελλάδας. Ο 28χρονος (29/5/1983) ανασταλτικός μέσος θα αποκτηθεί από τους ερυθρόλευκους με την μορφή δανεισμού για ένα χρόνο και στο συμβόλαιο θα τοποθετηθεί οψιόν αγοράς.
Ο πρόεδρος των Πρωταθλητών Ελλάδας, Βαγγέλης Μαρινάκης, κινήθηκε αστραπιαία στην υπόθεση, έκανε τα αδύνατα-δυνατά και πήρε το οριστικό "ΟΚ" από την Άστον Βίλα η οποία εξ αρχής έκανε σκληρές διαπραγματεύσεις με τους ερυθρόλευκους. Από την πλευρά του ο Ζαν Μακούν είχε ξεκαθαρίσει τόσο στο στενό του περιβάλλον, όσο και στον Ολυμπιακό, πως θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στον Πειραιά, έχοντας για έξτρα δέλεαρ την συμμετοχή του στους ομίλους του Champions League.
Από τον Ολυμπιακό ξεκαθάρισαν στον Καμερουνέζο διεθνή πως υπολογίζεται για την βασική ενδεκάδα της ομάδας, καθώς ο Ζαν Μακούν τους τελευταίους μήνες ήταν αρκετά απογοητευμένος από την παραμονή του στην Άστον Βίλα, καθώς ο τεχνικός των "χωριατών, Άλεξ ΜακΛις, δεν τον υπολογίζει εξ αρχής της σεζόν. Ο Σκοτσέζος προπονητής, μάλιστα, έχει γνωστοποιήσει στον Αφρικανό μέσο το γεγονός πως δεν τον συμπεριλαμβάνει στα αγωνιστικά του πλάνα, δείχνοντας του έμπρακτα αυτή του την διάθεση, με το να μην του έχει δώσε ούτε ένα λεπτό συμμετοχής στις τρεις πρώτες αγωνιστικές της Premier League.
Ο Ζαν Μακούν προέρχεται από μία μεγάλη καριέρα στο γαλλικό πρωτάθλημα, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στην Λιλ (2001-2008, 165 συμ, 9 γκολ), όσο και στην Λιόν (2008-2011, 76συμ, 8 γκολ). Είναι χαρακτηριστικό πως η Λιόν ξόδεψε το ποσό των 14.000.000 ευρώ (!) για να τον αγοράσει από την Λιλ, ενώ τον περασμένο Γενάρη η "Olympique Lyonnais" τον πούλησε στην Άστον Βίλα με 7.000.000 ευρώ, όντας επιλογή του τότε προπονητή των χωριατών, Ζεράρ Ουγιέ, ο οποίος τον ήθελε διακαώς στο Βίλα Παρκ. Από την στιγμή, όμως, που ο Γάλλος προπονητής αποχώρησε από τον σύλλογο, η νέα τεχνική ηγεσία του Άλεξ ΜακΛις δεν τον υπολογίζει στα πλάνα του με αποτέλεσμα ο Καμερουνέζος χαφ να έχει βρεθεί στο περιθώριο.
Ο Αφρικανός πρόκειται για την επιτομή του αμυντικού χαφ. Έχουμε να κάνουμε με έναν "καθαρόαιμο" ανασταλτικό μέσο ο οποίος γνωρίζει με άριστο τρόπο την θέση του "εξαριού" που "σκουπίζει" στον άξονα, ακριβώς μπροστά από την άμυνα. Ο Ολυμπιακός βρήκε, λοιπόν, στο πρόσωπο του Ζαν Μακούν τον παίκτη που έψαχνε, αυτό που έλλειπε από την ενδεκάδα του, έναν ποδοσφαιριστή τύπου Κριστιάν Καρεμπέ, έναν σπουδαίο "κόφτη" για το κέντρο του, ώστε να θωρακίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την μεσαία γραμμή των ερυθρολεύκων. Ο Καμερουνέζος διεθνής (54 συμ, 3γκολ) μπορεί να είναι ψηλός (1.72μ), αλλά έχει όλα τα χαρακτηριστικά για την θέση, ξεχωρίζοντας κυρίως για την ταχύτητα του, όντας μαχητικός και δυναμικός στις μονομαχίες στο χορτάρι. Διαθέτει καλή πάσα, δυνατό σουτ, αλλά και τις αντοχές να βγάζει 90λεπτα σε καλή κατάσταση, διαθέτοντας αθλητική σωματοδομή.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου